jobbigt!

Börjar bli förskyld som jag har sagt innan, men nu värkar det bara blir värre, kan det inte bara försvinna nu? Är jätte täppt och ont i halsen, känner mig lite febrig? Dessutom är hela veckan full späckad med saker, eller de två sista dagarna i veckan. Imorgon blir det föräldrargrupp hela dagen, fredag först möte med k, sen möte med en sjukgymnast, sen tvättstugan, yaay! Lördag och söndag blir det att slappa, om det inte blir knäck baka på söndag? vi får se! Jag har skapligt ont nu, varit på stan idag igen. Hahah! Så går det när man inte kan sitta inne och glo på tv hela dagarna, det gör en deppig. Men nu är iaf Systers julklapp färdig, skönt! Inget hon sa att hon önska sig, men tror nog att hon kommer tycka om detta, haha! Nu ska jag kolla på Greys, sen sov, natti.

Shopping!

Tänkte visa vad jag har shoppat de senaste dagarna!

bb-väskan!

Nu är har jag packat klart lillemans väska som ska med till bb. Nu är det bara min väska kvar, men den packar jag senare sen. Nu är allt äntligen klart, eller nästan overallen ska komma först. Bara köpa några saker till, men det tar vi lite senare sen. Blöjor och nappar och så är köpta, två nappar är kokta två är inte det. Men ska nog koka de snart! Man ska koka napparna då de blir rena och fina! Åhh, jag längtar så himla mycket tills han kommer! Tycker att han kan komma snart! Blider på vagn och de andra saker vi har köpt kommer upp ikväll eller imorgon! Bilderna är tagna, men orkar inte lägga in bilderna än, hehe!

helgen!

Tänkte skriva om helgen som har varit, har inte kunnat sitta så mycket vid datorn, har liksom inte haft tid!
I fredags så hände det inte så där jätte mycket. Förutom på kvällen då jag och Johanna fick ett ryk och åkte till ikea och shoppade lite där. Saker till Vincent. Sen kom vi hem, jag städade lite och så, sen gick jag och la mig. 

I lördags ute vi ut till öob, sen till netonet, vidare till Willys, blev även ett stop på donken, haha! Efter det så blev det spel för killarna och jag satt och kolla på tv. Söndag så vaknade vi ganska sent, gick ganska fort hem till mamma efter jag hade vaknat. Vi skulle baka lussekatter, vilket vi gjorde! Goda blev det, mums! Mammas grannar var uppe och hjälpte oss med! Härligt när det är barn som hjälper till att baka, blir liksom mer julstämning då ju! Men sen kom Fille till mamma, sen gick vi hem till mig. Tog fram lite jul saker, och sedan äta massa lussekatter och dricka julmust! Sen gick Fille hem. jag tittade på tv, Killarna satte sig och spela lite. Och kollade på saker på nätet. Gick och la mig ganska tidigt.

Igår ringde alarmet på mobilen redan kl 8! Armas (Casanoova) skulle med 10 tåget hem. Sen åkte jag och älskling till ikano, köpte lite julklappar. Sen till sjukhustet för jag skulle till en sjukgymnast. Efter det hem, fixade mig, bytte lite kläder. Sen drog jag till centrum mötte upp Fille, sen kom pappa. Fick mina pengar av pappsen. Sen efter det drog jag till Emma, lite tidig dock, men det gjorde inget som tur av! Väl där så träffade jag massa söta bebisar och det var jätte trevligt att var där och träffa andra unga mammor och deras bebisar! Dock var jag den ända som var gravid, men men! Haha! Kom hem vid halv 10typ. Helt slut i hela kroppen! Gick och la mig redan vid halv 11! Sov till typhalv 12! haha! Nej men har varit vaken massa i natt, var även uppe och käka gröt vid 4, gick och la mig vid 5 igen. Sen kanske jag somna vid halv 6, vakna vid 6 kissa och så höll det på. Kissa en gång i timman, haha! Idag blir det att köpa vagn! Yaaay! :D
Bilder på allt jag har köpt(förutom julklappar) kommer upp på bloggen inomkort, har inte tagit nårga bilder än men, ska göra det när vi kommer hem!

Fredag

Idag är det fredag, har varit vaken i två timmar redan, haha! Somnade dock jätte sent, suck! Men men så är det! Nu har man klickat hem en overall till våran skatt! Så han kan se ut som en björn! Hehe! Skickade efter den då de inte säljs i affären någon mer. DÅLIGT! Men nu är den iaf på väg hem till oss! Skönt det, får den på tisdag stod det, så hoppas det! Johanna är inte här än, men hoppas att hon kommer snart! Har inte så jätte ont idag, så förhoppningsvis kanske jag orkar göra något! Haha. Men här har ni iaf en bild på overallen, kanske inte uppdaterar någon mer idag, för Armas ska spela på min dator senare sen så, hehe!
Visst är overallen söt? han kommer se ut som en björn! :D

Haljo

Hejsan alla fina!
Idag kom Johanna över, mys! Sedan åkte vi och käka på pizzan, sen handlade vi mat. Hämtade Armas, sen har vi typ bara spelat tv-spel. Fast nu har Johanna åkt hem, och killarna spelar och jag sitter här. Vet inte vad jag ska hitta på. Imorgon kommer Johanna på besök igen. Vill gå på stan, kanske kan få med henne till stan? Hoppas! Fast vet inte om jag kommer att klara det, haha! Hoppas att jag inte har lika ont då! Dock har jag skit ont i halsen just nu, och te är min bästa vän! Hehe! Funderar på vad man ska göra, vet inte alls. Killarna spelar något tråk spel, så kan inte spela med de heller, suck! Aja, hoppas att ni alla har haft en bra torsdag!
En jätte gammal bild!

v.35

Vecka 35

Barnet:

Barnet väger runt 2,5 kg.

Lårbenet är ungefär 6 cm. Huden är täckt av ett tjockt lager fosterfett, vernix, som skyddar 
huden i fostervattnet. Navelsträngen är nästan en halv meter lång. Den är snurrad 
som en telefonsladd, elastisk och stark.

Mamman:

Hud som kliar, armar som krymper

Den allra sista delen av graviditeten närmar sig. Hos förstföderskan har barnet oftast lagt sig med huvudet fixerat ner i bäckenet. Det kan vara en av anledningarna till att det inte rör sig på samma sätt som tidigare. Det har inte längre samma svängrum. Barnet ökar i vikt med mellan 25 och 30 gram per dag och det börjar bli rejält trångt. Det räcker med att du känner liv varje dag. Många tycker att barnet har mer bestämda perioder, vanligen kvällstid, när det är som livligast. Du kan känna dig trött och ha ont i både rygg och bäcken. Magen börjar bli stor och tung. Det är inte så konstigt om du känner dig obekväm. Kanske oroar du dig för att du gått upp mycket i vikt. 
Det är inte så konstigt och det mesta är vätska som försvinner av sig själv efter att du fött. Sluta inte äta eller försök hålla igen. Du och ditt barn behöver mycket 
näring så här i slutet av graviditeten. Antagligen tänker du mycket på förlossningen. Hur skall det bli? Kommer jag att klara förlossningssmärtan? Frågor och tankar avlöser varandra. Skriv gärna ner dem, prata både med din partner och med barnmorskan. De allra flesta kvinnor brukar komma till en punkt när man känner sig redo. När man, om än spänd men också förväntansfull och beslutsam, inget annat vill än att få komma i gång med sin förlossning. Förbered er så gott ni kan 
och ta reda på så mycket som möjligt. Kunskap lugnar och ger större trygghet. En trygg mamma föder lättare och genom att vara avspänd och fokuserad kan smärtupplevelsen lindras av sig själv.


FEL!

Hahhahahhah.
Här om dagen när vi var hos barnmorskan säger hon att jag är i v.35, jag har alltså legat en vecka efter hela tiden! Hahaha, lite roligt så där, så ska lägga upp v.35 här i bloggen med! Så ni får läsa det också! Jag har inte läst det än, men ska göra det nu!

Torsdag!

Igår var det ingen bra dag för mig, så jag orkade inte med bloggen. Gick inte så bra hos vårdcentralen. Låg och grät av smärta, kunde knappt ta mig till toan utan att det gjorde allt för ont. Så jag log bara i soffan och glodde på tv. Tog även hand om min sambo, som är sjuk! Idag kommer hans kompis från dalarn hit. Fast min älskling är sjuk, han brydde sig inte. Han ville komma hit och hälsa på. Blir att städa lite idag, ringa lite telefonsamtal och så där. Vi ska även storhandla tror jag. Om jag orkar. Har fortfarande ganska ont. Får jätte ont när jag har gått mycket. Gick ju till vårdcentralen. Ångar lite att jag gick dit, men men. Så är det!

...

Orkar inte med bloggen idag, sorry!

sova

Tänkte ta och lägga mig nu, är lite trött. Hoppas att jag kan somna bara! Hoppas att jag kommer ihåg att kissa i röret, haha! När vi får pengar(vet inte när) så ska vi köpa lite saker till Vincent, hans julklapp från oss blir en vagn. Vilket lär behövas, haha! Eller det är ett måste. Har skrivit upp en liten lista på saker vi måste köpa till Vincent, som overall, strumpor och byxor i små storlekar! Åhh, jag längtar bara mer och mer efter honom!
Läser en blogg hon har precis fått sitt andra son nu, är så avis att han kom tidigt, haha! Han är så söt, eller båda är jätte söta! Man längtar bara mer när man ser andra gravida får sina bebisar!

Det bästa

Det bästa med att bo nära mamma är att man kan få rester från maten, haha! Idag kom hon med kycklinggryta med potatis, UNDERTBART gott. Inget är så gott som mammas mat, håller ni inte med? Mammas mat är oftast bäst.
Har varit i affären och köpte chokladkakor, mums! Har en kvar av två. Syster och hennes mamma kom förbi en sväng med ny bakta kakor, mums! De kanske kommer imorgon och fikar med. Mys!
För er som inte vet så har jag och min syster inte samma mamma, men hennes mamma är som min extra mamma! Så det är jätte skönt att bo nära alla nära och kära igen! Nu blir det att kolla på lite bebissaker som ska köpas innan han kommer, älskar att göra det, haha! På torsdag kanske Mattis kompis kommer hit från dalarna. Vi får se om han verkligen kommer eller inte, haha! Man vet aldrig med honom. Men det skulle vara kul för Matti!

Jag älskar dig så mycket min hannibunni, <3

hahaha!

Kom hem från BM vid 10, ringde mamma och sa min barnmorska sa. Vilket är att jag har lite blod i mitt urin, vilket inte är alls bra. Så har jag trolitvis foglossing också! Yaay, jätte kul. Men ska iaf till en sjukgymnast på måndag. Imorgon ska jag kissa i ett litet rör och ge till vårdcentralen.
Just nu har jag precis vaknat. Jag har ett så starkt sug av eldorad choklad med nötter i, ge mig nu! haha!Både jag och älsk är för lata för att gå till affären och köpa det. Haha!

06:40

Klockan är inte mycket alls! Ska snart bege mig hem till mamma, fick låna hennes busskort, hehe! Sovit typ 3 timmar i natt, yaay! Skit trött,men det är bara att gå upp, kan sova när vi kommer hem. Detta är ganska viktigt att jag går på! För min skull se om det är foglossing eller om det är urinvägsinfektion! Något av det är det, tror ja. Annars är det något annat! Nu ska jag ta på mig kläder, blir inget speciellt. Typ mjukis bara, orkar inte ta på mig något annat när jag är så trött! Haha, sen hem och soooooova!

Fun fun...

Kul att man kan sova när man väl behöver det...
Kunde inte sova alls, fast jag är jätte trött. Hatar sånna här nätter när man inte kan sova. Man känner sig så liten, på något konstigt sätt. Vet inte hur jag ska förklara det. Älskling kunde heller inte sova, så vi båda sitter uppe. yaay. Ska upp vid halv 7 med. Bra där, skit bra Emelie! Åhh, vad ska jag ta mig till?

16 and pregnant

Har precis tittat på något special avsnitt av ett av mina favvo porgam! haha, kan någon gissa vilket program det är? Svårt att gissa va? xD
Men såg även att det är mammaveckor på MTV, snacka om att jag kommer sitta och glo på MTV hela dagarna nu, haha! Jag tycker att det är väldigt många mammor och pappor som inte är redo i de programen. Vissa borde verkligen inte skaffa barn, de borde ha gjort abort eller valt adoption istället. Är man inte redo så ska man inte behålla det, och tro att det kommer att gå ändå. Visst det kan funka, men ja.
Tänkte visa en bild från förra söndagsnatt, då vi åkte upp till förlossingen. Sen dog kamerna, men en bild fick vi ialla fall! På magen har jag något som kollar hjärtslagen på bebisen och om jag får värkar. Jag äter även en macka jag tog med mig hem ifrån, haha!
Nu ska jag kolla på Jersey Shore, sen sova, natti natti!

Masterchef USA

Har inte diskat eller lagat mat, haha! Så himla lat jag är, men är inte hungri så kan vänta ett litet tag till innan jag börjar med maten. Så nu sitter jag och kollar på masterchef. Tycker om att kolla på matlagingstävlingar på tv, vet inte varför. Dock blir jag alltid hungrig, men det är nog bara bra att jag blir det så jag kan äta lite, hehe! Nu ska jag titta på det, och fundera på vad man ska äta!

Vaken

Nu är man vaken igen, mamma ringde och väckte oss, haha!
Nu tänkte jag vara lite tråkig och diska, sen ta och göra lite mat. Vet inte alls vad det blir men det är sånt som märks! Men diskas det måstes göras för det börjar bli ett berg, då jag inte orkat göra det på typ två dagar eller om det bara var igår jag inte diska, men det är iaf bara disk i diskhån, så kanske tar en halvtimma eller något. Sen blir det att laga mat, sen slappa framför tvn. Blir att lägga sig tidigt idag, ska upp typ halv 7, eftersom vi har tid hos barnmorskan kl 8.

mötet

Nu är man hemma! Mötet gick så mycket bättre än vad jag trodde, så skönt! Har fortfanade jätte ont, ondare idag än igår. Tror nog att jag fortfarande har urinvägsinfektion, för nu när jag inte har ätit min medicin idag, så har jag ondare. Vet inte om det är något tillfälligt eller om det är så att jag har urinvägsinfektion, eller om jag har foglossing. Kanske är det båda? Jag vet inte. Tänkte kolla upp det imorgon hos barnmorskan.
Jag är jätte trött så kanske tar mig en powernap snart. Skallebang har jag med, och ont i typ hela kroppen. Men så är det, jag får leva med det! Ska försöka att inte klaga så mycket.

Måndag

Igår hade jag besöksrekord! Yaay! tack alla, ni är så söta!
I natt kunde jag inte somna, vet inte varför. Plus att lilla hjärtat i magen sparkade massor, och det gjorde jätte ont i urinblåsan. Tack för den grabben, haha! Skulle ju åkt in till stan med mamma idag. Men det blir inte av då det har kommit upp ett möte. Så måste på det, så hinner inte vara med idag. Hoppas att de får kul ändå! Hoppas att vi får goda besked där ifrån. Annars vet jag inte vad jag gör om jag ska vara ärlig. Men vill inte vara allt för personlig i bloggen, hoppas att ni förstår det.
Nu ska jag kolla klart på Greys och sedan blir det sjunde himlen sen måste vi åka!
bjuder på en sjukt gammal bild!

lycka

Trots att det inte är så jätte bra här hemma, men just nu är jag lycklig, jätte lycklig! Jag har jätte fina vänner trots att jag inte hör av mig så mycket till dom. Tyvärr, jag är jätte dålig på det just nu, eller jag har varit det ganska länge. Men jag är så glad att ni finns kvar där ändå! Min älskade man som alltid ställer upp för mig. Blir lite arg på mig om jag håller på för mycket här hemma. Typ städar och så, för han vet hur ont jag kommer få sen. Så han har städat, tvättat och så där. Jag har bara föllt med ner till tvättstugan och hållt han sällskap där nere. Sen har vi min mamma, hon är jätte snäll mot mig nu! Mattis mamma och pappa är också jätte snälla och hjälpt oss jätte mycket just nu! Det tackar jag så himla mycket för! Ska snart hoppa in i duschen sedan ska jag sova! Så blir sista inlägget för idag!
Så härligt med så många  nya läsare, hoppas att ni stannar och läser min blogg!

v.34

Vecka 34

Barnet:

Vikten är runt 2,2 kg. Foten är 6-7 cm.

Det finns 1 liter fostervatten i hinnsäcken. Barnet reagerar på mammas och pappas röster. Sugreflexen är tydlig, en del barn suger på tummen. Ögonens pupiller kan vidgas och dras samman. En del forskare menar att barnet redan nu har en förmåga att fokusera blicken. Det skiljer på ljus och mörker och uppfattar därmed dag och natt.

Mamman:

Glöm inte bäckenbotten

Nu är magen så stor att din navel kanske buktar ut i stället för in. En del kvinnor har fått en brun pigmentrand, linea nigra, mitt på magen från naveln och ner till blygdbenet. Den bleknar efter förlossningenoch försvinner i de flesta fall helt. 
För många kvinnor och män känns tanken på sex och samlag väldigt avlägset och främmande med den stora magen. Andra, såväl kvinnor som män, får en ökad lust och njutning när de är gravida. 
Påminn er om att sex inte alltid behöver innebära samlag och att det finns andra sätt att ha det skönt tillsammans på. Men samlag kan aldrig skada barnet. Det är heller inte farligt om du efter en orgasm får sammandragningar eller en lite molande känsla, som diffus mensvärk. Det är vanligt med en del förvärkar vid den här tiden i graviditeten.


oj!

La mig ner i sängen och skulle kolla på tv, men somna! Snacka om att man var trött. Sen ringer det på dörren, och jag tänker vem fan kommer nu när jag sover så skönt? Joo, min mamma kom med ny bakat bröd, mums! Då jag inte orkade gå över till henne idag pag smärtan så kom hon med ny bakat bröd och goda var de med! Vi åt en halv var när hon va här, sen blev det en massa prat och så där. Hon påminde mig om att jag skulle hänga med in till stan imorgon och hänga lite med gamlingar, ska bli rätt kul om jag ska vara ärlig. Varit med ett par gånger förut och det har varit trevligt! Skönt att komma ut från lägenheten! hehe! Nu ska jag bara ta det lugnt och inte göra något!

16 and pregnant

Såg just att det var 16 and pregnant på MTV, hela dagen!?! Omg, blir att kolla på det och gråta till det,hehe! Ser det gråter när de på är förlossingen och föder, så himla fint det är! Får mig dock att längta mer till Vincent, tills han kommer, men men. Han kommer när han är redo att möta sitt första dags ljus! Ska skriva hur min förlossing ska se ut, så att jag inte missar något. Att jag är jätte rädd för sprutor och så där, kanske inte klarar av att ta den smärtlindingen, vem vet? Kanske inte ens behöver den, hoppas att jag slipper, hehe!
Blir nog ingen bak med mamma idag, har fortfarnade ganska ont när jag går. Ska fixa lite med bebiskläderna, kanske packa lite bebis kläder som vi ska ha med oss när vi åker. Han kan ju komma när som typ, fast det är tidigt, man vet ju aldrig. Med tanke på mina värkar så känns det nästan som om han kommer snart!

Söndag

Nu är det söndag igen, känns som om det var igår det var söndag. Nästa söndag är det första advent, herregud säger jag bara! Så himla fort tiden har gått! Snart är det jul, snart kommer Vincent. Oj oj!
Idag blir det nog lite bak med mamma, kommer inte ihåg vad vi ska baka, men men! Det är sånt som märks. Vill typ till ikano, men tror inte att jag kommer orka det, plus att jag är pank, haha! Har fortfarande ont, tänkte ju ta upp det med min barnmorska på tisdag! Ska dit kl 8 på morgonen! Vad som händer imorgon vet jag inte än, vi får se!
Går in i v 34 idag! Herregud så fort tiden går!
Jag saknar snön, tänkt om det inte kommer någon snö alls? Usch, nej! Det måste komma snö annars blir det ju ingen vinter!

jaa

Ja vad ska man säga, blir film ist!
Knowing, någon som har sätt den? Jag har sätt den, helt underbar men så himla hemsk. Så svårt att förklara den. Ni borde med se den! Den går på 5an just nu!

spela

Nu när allt är klart i tvättstugan, så blir det att koppla av till the sims 3! Ska först se om det har kommit några nya möbler som man kan ladda hem, det är gratis att ladda ner de! As bra! Hehe, finns även kläder, hårfresyrer och massa annat, jätte fina saker!
Min fina dotter Keela på sims, hehe! Hon är tonåring nu, och hjälper sin mamma och pappa att ta hand om alla hennes syskon, de är 5 barn!

Äntligen!

Nu är bebiskläderna på trok! Imorgon när de är trorra blir det att stryka de, så att blir mjuka och goa! Längtar så himla mycket efter honom! Blir ju inte bättre av att nästan allt är klart inför att ahn kommer, saknas bara vagn och en overall och ett par byxor till honom. Sen är allt klart! åhh! Det är inte alls lång tid kvar tills han kommer, åhh, längtar bara mer och mer för varje dag som går!
Åhh, bebis kom nu! <3

Igårkväll

Igårkväll lyckades jag få en spark på film! Visst är den gullig? haha!
Nu ska jag sätta på lite te, sätta mig på balkongen och dricka lite! Innan vi ska ner till tvättstugan igen! Hoppas att alla får en fin lördag och inte är allt för bakfulla, haha!

Lördag

Idag är det lördag, vad händer idag? Sitter och väntar på att älskling ska komma hem efter en jobbinterjuv. Hoppas att det gick bra för honom! Sen blir det att tvätt bebiskläder! Även våra kläder. Men har fixat parfymfritt tvättmedel, så blir att tvätt de. Sen vet jag inte. Blir nog att ta det lugnt då jag inte mår så bra än. Inte sovit så mycket inatt heller. Var länge sen jag sov bra. Men men!

hemma

Är nu hemma efter en hel dag på stan! Först blev det möte med K, sen drog vi och käka på donken. Sen gick vi lite på stan, aj! men men, efter det åkte vi och handla mat, och så där. Inte sovit så mycket i natt och det känns nu kan jag säga. Är verkligen jätte trött! Vill gå och lägga mig och sova,men lite sent att ta en powernap nu. Just nu har även Vincent hika i magen, hela magen skakar, haha! Fortfaranade ont i halsen, och sammandragingar. Kom på att jag ska till barnmorskan på tisdag så ska prata med henne om detta då tänkte, att jag har så ont. Nu ska jag bara ta det lugnt!

ont

Mår lite bättre nu, inte lika onda sammandraningar, men dock har halsen börjat göra skit ont! Nu är det iaf fråga olle, älskar det pogramet, vet inte varför. Har alltid gjort det! Ska försöka få Vincent på film! Svårt när han slutar så fort jag tar fram kamerna! men men, nu ska jag titta på fråga olle! Mormors sex handlar det om!

usch

har så himla ont just nu, vet inte vart jag ska ta vägen... Tror att det är urinvägsinfektionen som gör att det gör så här ont. Om inte så vet ja inte hur länge jag kommer att stå ut och ha så här ont! Kan knappt gå, gör ont när jag sitter och ligger. Vet inte hur jag ska göra för att lindra det lite. Någon som har något tips? Imorgon ska jag ju gå massor, yaay! Får se hur jag kommer klara det. Trodde verkligen att det skulle vara bättre efter ett par dagar med medecin, men inte än. Det var bättre igår innan vi åkte till maxi, kanske var lite för tidigt att gå så mycket. Men men...

i natt

I natt hade jag verkligen jätte ont. Det blev inte bättre av att lilla hjärtat i magen sparkade mot urinblåsan. Vilket gör skit ont det med! Märks verkligen hur hårdare hans sparkar är nu. Inte fått sova så mycket i natt, när jag väl hade somnat så var jag tvungen att gå på toa. Ja, ingen rolig natt. Hoppas att det blir bättre i natt. Tänkte även ta ett bad, för att jag är spänd just ner till. Man späner sig ju när man får ont, varje gång det kom en värk så måste ja hålla i något och krama det och min kropp blir nästan till en boll, späner mig jätte mycket med. Idag ska jag bara ta det lugnt! För imorgon händer det massa med saker, så måste vila upp mig!

Vart har denna dag tagit vägen?

Denna dag ar gått jätte fort?!?
Jag utmanade öde och åkte till maxi med mamma och älskling. Gick bra till en början men sen, usch. Skuller inte hängt med, men fick en paradis ask av mamma för att vi var snälla och körde henne till maxi! Men det var skönt att göra något annat än bara sitta och glo i lägenheten! Dock har jag skit ont fortfarande! Men men, så är det. Måste ta och äta snart, så jag kan ta mitt tredje och sista piller idag! Vet inte vad jag ska äta dock.. Hittar nog på något eller så blir det ett par mackor, haha!
Ska titta på arga snickaren nu, sen ta det lugnt och hoppas på att värken försvinner snart!

Onsdag

Idag är det onsdag. Måste ringa till vårscentralen, tydligen så funkar inte mitt läkarintyg till skolan som sjukskriving, måste skaffa ett nytt. Men nu kan jag ju inte ens gå till vårdcentralen för att det gör för ont? Skulle helst dit idag... Vi får se hur det blir med det. Min mentor vill även att jag ska försöka ta mig till skolan, men hon verkar inte fatta hur ont det gör i ryggen? När jag sitter i typ en timma så kan jag få så ont att jag knappt kan andas... Måste prata med vårscentralen och säga det så jag verkligen får ett läkarintyg, ett riktigt.

Måste även hem till mamma och skriva ut lite saker, det gör ju liksom ont bara att gå dit, hur ska jag då klara att gå hela vägen till vårdcentralen? Aja. Borde bli bättre snart, har ju ätit mina piller i 3 dagar nu, så borde bli bättre! Det är jätte lite bättre, får inte lika ont när jag är stilla iaf, bara när jag rör på mig. Gör ont att gå några steg... Men men, sånt är livet!
Nu ska jag ta på mig lite kläder, sen dra till mamma tror ja.

bakat

Har just gjort lite chokladbollar, haha! Är man rastlös så är man! Inte så jobbigt att göra heller, inte så mycket disk blir heller. Bara bra saker med choklabollar! Nu ska vi kolla på Värta pojkvännerna! Det är rätt kul att se!

Myser

Har precis ätit lite, tagit mitt piller. Äter nu tre piller om dagen, hehe! Men det är bara bra piller. Har pluggat, mer än vad jag trodde! Lite trögt i början men sen så. Kom ihåg ganska mycket efter man har läst lite om det hehe! Ska nog ta och göra lite te och titta på kär och galen, det nya pogramet på 5an. Måste bara titta på det och se om det är något att ha! Ha en trevlig tisdagskväll alla! Kanske uppdatera mer senare sen.

plugg

Tänkte ta och plugga lite nu, har inte gjort det på ett par dagar. Såg att det hade kommit upp nya uppgifter så ska läsa igenom allt och göra lite utav uppgiften som ska vara klar på fredag! Borde hinna tycker jag, då jag älskar att hålla på att koda i html, så kan sitta i timmar och fixa, haha! Dock har jag glömt massor, därför har jag inte kunnat göra en fin bloggdesign. Men nu kanske jag äntligen kan göra en helt själv som passar mig? Hoppas det iaf!

Tisdag

Idg är det tisdag, vaknade för typ två timmar sen! Tittat lite på tv, alla mina favo serier går på morgonen, så därför går jag upp lite tidigare bara för att se de. Skönt att ligga och slappa framför tvn. Sitter just nu och dricker lite te, och tittar på sjunde himlen, hehe! Snart ska älsklingen iväg till affären, önskar att jag kunde hänga med. Vara ute och gå lite, men men! Har för ont. Han får köpa lite godis till mig så jag kan tröst äta haha!
Har ni några tips om serier man kan kolla på? Kan ju inte göra så mycket annat än att kolla på tv typ...

Vincent<3

Älskade bebis i magen! Jag har försökt att få hans rörelser på film, men så fort mobilen eller kameran kommer upp så slutar han. Han är lite kamera blyg, hehe. Hoppas att jag lyckas någon gång iaf? Kan ju vara kul att titta på senare sen när han har kommit! Men det är ju ett tag kvar tills han kommer. 

Jag har fortfarnade ont, och halsen börjar göra ondare nu med. Så kommer nog bli sjuk snart. Yaay!
Bjuder på en bild från julafton 2009. Tycker att man får en liten julkänsla av bilden, nu lite tv och te, sen sova tror jag!

Känns i hjärtat

Hatar att se att sånt här händer, jag vet hur det känns. Jag själv blivit moddad.

jag blir rörd och så arg på de människor som gör så här mot andra, varför vill man mobba någon?

Har lite tråkigt!

ÄRLIGHET
ditt älsta hångel? 88a
hur många har du varit riktigt riktigt kär i ? typ 2-3 gånger
vad tycker du om kärlek? kärlek kan vara jätte underbart om man har någon att dela den med, men den kan lika gärna vara det värsta som finns
när kramade du någon sist? idag
kramade du någon speciell person? ja
har du svårt för att bli kär? sådär
när kysste/hånglade du med någon sist? idag
ångrar du det? nej :D
när fick du senast en komplimang? idag
har du hånglat med någon av samma kön? nej, tror inte det ;S 

HAR DU NÅGONSIN
varit medvetslös? nej
playat? japps, en gång.
hånglat med fler än 50 pers? nej
hånglat med fler än 2 pers på en kväll? nej
gjort något riktigt dumt?  har väl alla?
gjort något du verkligen ångrar? ja
åkt ambulans? nej, men varit nära
gjort något olagligt?  jao
blivit polisanmäld ? nej ^^ 
blivit stoppad av polisen? japps, men de var snälla :D 
varit på polisförhör? jao
slagit ner någon? nej, är inte så stark
skämts över dig själv? ohja
tagit droger? nej 
blivit "utnyttjad" ? typ
gråtit inför någon du tycker om? ja 
misshandlat någon? Nej 
umgåts med folk som sysslat med droger? - japp
haft sex när du inte ville? många gånger

SENASTE PERSONEN SOM

sov i din säng? hanni och jag 
såg dig gråta? hanni, mamma och Reija
fick dig att gråta? - Orkar inte ta upp det här, är för personligt
du delade en cigg med?- röker inte ;)
du gick på bio med? Syster! <3
du var tillsammans med? Älskling! 
du saknade? Bageera ;(
sa att den älskade dig? Älskling, eller om det var mamma i telefon xD 
Fullständigt namn? - Emelie
Vart bor du? Linköping
Bor tillsammans med? - Älskling, och den komande bebisen! :D 
Husdjur? - dammråttor :D
När är du född? - 27 feb 1992
När ska du sova ikväll? -  typ 22-23 tror jag nog
Duschat idag? - Nej
Pussat någon idag? - ja
Vad har du ätit? - mat 
Dagens klädsel? - T-shirt och mjukis
Dagens bästa? älskling

Dagens sämsta? att ha ont ofta 
Dagens roligaste? - älskling, som försöker underhålla mig xD
Har du många vänner? - nårga stycken, räcker gott och väl för mig!

Hur många har du haft sex med? 4 st
Hur många har du kysst? - 4 st
Hur många har varit otrogna mot dig? - ingen vad jag vet
Har du pojk-/flickvän? - jao
Vem pratade du med i telefon senast? - mamma
Vem fick du senast sms ifrån och vad stod det? - pappa: tack mitt hjärta



HAR DU UNDER DEN SENASTE MÅNADEN:
Saknat någon? - ja
Ångrat något? - ja
Ljugit? - nej
Svikit någon? - har jag säkert
Gråtit? - ja
Skrattat? - ja
slagits? nej
9 frågor om dina vänner
vem vet allt om dig? - tror inte någon...
vem är den roligaste av dina vänner? - Johanna och Sophia
vem är snyggast av dina vänner? - Alla är lika fina!

vem är den du helst har filmkväll med? - Vem som helst :3

vem står dig närmast? -  Just nu, Johanna <3

vem har du känt allra längst och fortfarande är kompis med? - Johanna, Josse, tessan och Sophia

vad skulle du göra om någon av dina vänner dog? - bli jätte ledsen...
vem är din senaste kompis? - Emilia

KÄRLEK

Är du kär just nu?  japps
I vem?  i min hanni!
Har du ett förhållande? - ja:D
Har du kysst någon idag? - japps ^^
Har du kysst någon de senaste 48 timmarna? - jao
Har du varit otrogen och om ja, varför? nej, ser verkligen ingen mening med det!
Är du romantisk? - Tror det, lite ibland iaf, hehe!
Har du snott en kompis pojkvän/flickvän? - nej
Vad hette din första flickvän/pojkvän? - Johnny
Hur länge höll det? - typ någon månad eller två xD

Vill du vara singel eller ha ett förhållande? - förhållande 
Har du varit tillsammans med två samtidigt? - nej! 
Är du en bra pojk/flickvän? - vet inte, men tror det. Annars hade han nog inte stannat så här länge? 
Hur många har du varit kär i iår? - 1
Vem sov du senast bredvid ? - Älskling 
När fick du din första kyss? - riktiga med en kille 14 år, annars var jag typ 6 med en tjejkompis i hennes rum under täcket, haha! 
Hur gamla var dina föräldrar när de blev tillsammans?  vet inte alls!


The sims 3

Spelar sims 3, har gjort det ett litet tag nu. Har ju typ inget annat att göra? Finns inget att diska, gör för onta tt dammsuga... Men köket är heeelt rent. Så spela är det ändå man kan göra typ? Kan ju plugga också, men min gubbe i flash kan slänga sig i väggen. Jag gillar inte flash för 5 öre!
en liten bild på ett par jag har gjort, hehe! Nu ska jag förstätta spela, dock inte på detta par men ett annat! Hoppas att ni får en bra måndagskväll!

Myser lite

Sitter på balkongen och dricker lite te, lite frisk lust måste man ju ha! Sitter och väntar på att älsk ska komma hem och hämta upp mig så jag kan åka och hämta mina nya piller! hehe! Visst ser det lite mys ut? Inte så jätte kallt heller, skönt!

natten

I natt så åkte vi upp till förlossingen, då jag trodde att det hade satt igång. Eller jag var nästan säker. Men det visade sig vara urinvägsinfektion istället. Så kom hem vid 2,  jätte trött! Men nu har jag fått medecin och så där. Hoppas att den hjälper! Hoppas att jag blir av med dessa sammandragingar. Vill inte vara inne allt för länge, får ju inte gå långa sträckor och så där. Kan knappt det heller, kunde knappt gå från pakeringen till förlossingen, haha! Idag blir det iaf gå och hämta ut min nya medecin, fick med mig två st hem inatt. Men det räcker bara för idag. Vet inte vad som händer idag, det är sånt som märks.

sjuk?

Sitter här och kollar på filip och fredik och äter lite lördagskrov och macka, gott! Har inte gjort så mycket idag. Men ändå har jag verkligen jätte ont i ryggen! Men men.
Det hände något konstigt förut här hemma, jag blev sugen på fisk! Så det blev fisk till midag idag, det var jätte gott? vad har hänt med mig? hahaha!
Börjar ju som sagt att bli sjuk, nu har jag ont i halsen IGEN! Det kommer och går, kan det bara inte bryta ut någon gång?
Finsk lördagskorv, är jätte gott! Alla borde smaka. Dock har jag inte hittat den här i Linköping? någon som vet vart man kan köpa den någonstans i Linköping?
Ska sova snart med, så det blir sista inlägget idag, för nu blir det att mysa med älsk, måste passa på nu när det bara är han och jag, innan vår skatt kommer!

Magbild v.33

Här kommer en bild från idag, är tjockis nu!

V.33!

Vecka 33

Barnet:

Vikt runt 2 kilo.

Inlagringen av underhudsfett sker med cirka 250 gram per vecka, musklerna utvecklas också. Lagunohåren börjar försvinna, huden slätas ut och är inte längre så rynkig som tidigare. 
Dess förmåga att reglera temperaturen har mognat. Barnet kan svettas, något mycket för tidigt födda barn inte kan. Barnets organ är nu färdigutvecklade så när som på lungor och andningscentrum.

Mamman:

Magen sjunker

Du kan, om du inte är väldigt överviktig, känna barnets olika kroppsdelar från utsidan av magen. Kanske kan du greppa om en liten fot? Barnet kan vid den här tiden i graviditeten ha lagt sig med huvudet ner i bäckeningången. Brukar ditt barn hicka? Du kan känna hur hela magen rycker till 
och hur det upprepar sig. Efter den här veckan kan barnets rörelsemönster ändra sig något som en följd av att det blir allt trängre inne i livmodern. Livmodern fyller en stor del av din mage 
och det kan för många vara svårt att få plats med en hel måltid åt gången. Ät lite och ofta i stället. Har ni pratat om hur ni vill göra med föräldraledigheten? Den blivande mamman kan börja ta ut 
ledighet från 60 dagar före beräknad förlossning. Det är ofta välgörande att vara ledig några veckor innan barnet skall födas. De flesta mår väl av att få en liten tid för sig själva och i lugn och ro få ställa om sig från ett yrkesverksamt liv till livet som mamma och förälder.


Lilla Vincent!

Här om natten när vi skulle sova så vaknade självklart lilla hjärtat i magen, och började sparka en massa...
Men då började jag prata med Matti, och sedan kom vi på att vi skulle sjunga. Så jag sjöng när trollmor har lagt sina 11 små barn, ni vet? Han blev jätte lugn i magen! Åhh, den ska jag nog sjunga när han kommer ut sen med! Han verkar ju gilla den? Ska testa någon annan natt då han sparkar massor, hehe! Kanske funkar även den gången?

haha!

Såg ni det älskling skrev igår? haha! Han är så rolig han, tänker inte ta bort det heller! Sitter här och äter frukost, längtar efter snön på passa mycket så att jag drömde att det hade snöat massor! Drömde även om Johanna, hennes pappa hade köpt sig en fru från thiland. Hon älskade att baka, så Johanna var jätte tjock(haha!), fru bara bakade hela tiden. De var tvungen att ha två kylskåp och två frysar så att allt skule få plats? haha, det var en rolig dröm!

Det låter säkert konstigt men jag längtar till att få gå upp kl 6 på morgonen, även om jag kommer vara jätte trött. Men jag längtar, det vara så mysigt att gå upp så tidigt, tända lite ljus, eftersom det kommer vara så mörkt. Bara njuta av bebisen! Jag vill att han kommer idag!
Man kan tro att denna bild är sönder redigerad i photoshop! Men det är orginalet! Älskar bilden massor, så himla fin! Och mitt hår, mitt älskade lång hår, åhh! Nej jag saknar det inte alls, inte det minsta. Hur fan kunde jag vara så dum och klippa bort allt? Tog ju fan 3 år att få så långt!!!!

Guuuuuu

Guuuu va jag har he tråkigt, sjuuuukt sugen på finsk korv!
men guuuu asså, tror jag springer och ger matti en puss eller två, det fötjänar han <3<3<3<3 buttface :3

Varit ute

Trots att jag inte ska gå så mycket och helst stanna inne, så gick vi till mamma och sedan tog vi bilen till affären. Lat jag vet, men ville ute och träffa folk och det gjorde för ont att gå. Så tog bilen, köpte lite godis med. Träffade även på Elvira där, det var verkligen inte går man träffade henne. Så pratade lite med henne. Hon upptäckte även att jag inte kunde stänga jackan ordengligt. haha! En knapp måste vara öppen mitt på magen! Jag är en tjockis nu, haha! Men det var så skönt att få frisk luft och träffa lite folk. Fast det gjorde skit ont, men det var det värt! Nu blir det mys i soffan med älskling och se på film tror jag!

God dag!

Idag är det en ny dag, idag har jag redan hunnit att diska min frukost. Sitter just nu och dricker lite te, sen tänkte jag ta ett bad. Det är jätte fint ute! Massa dimma, önskar att det var lite mer så man kunde gå ut och fota massa! Men eftersom jag både har ont och det är inte så mycket dimma tänker jag inte gå ut och fota. Önskar att jag kunde! Har fått ont i halsen idag, så blir nog sjuk snart. Yaay. Skit trött är jag med, känns nästan som om det är feber på g. Det är ju sånt som lär märkas. Idag ska jag ialla fall bara ta det lugnt och inte göra så mycket. Kanske plugga lite. Vi får se! Nu ska jag bara njuta av mitt te och ta det lugnt!
Bjuder på en mycket gamal bild!

Saker ni inte visste om mig?

Tänkte göra en lite lista på saker ni kanske inte vet om mig!
Så 10 saker ni inte visste om mig, eller?
  • Har/haft självskade betende.
    Det började med att jag slutade att äta, jag var inte värd mat. Sedan blev allt värre, rev och satte naglarna i mig själv. Sen kom rakbladen fram. Har fortfarnade tankar om att jag vill skada mig själv när jag mår dåligt. Men jag vet att det är fel, jag vill inte göra det igentligen. Men ibland tar tankarna över. Jag har varit fri från detta i lite mer än 1 år nu! Var ett år i sommras, har dock svårt att äta när jag är depp än idag...
  • Svårt att lita/prata med nya vuxna män.
    Har dåliga erfarenheter när det gäller vuxna män. Tror att alla är likadana som den mannen som tog bort mitt tillit på män. Lika så har jag ganska svårt att lita på killar, då ett ex styrde mitt liv, han tog över mig totalt.
  • Jag har ADD.
    Det är som ADHD, fast jag är inte hyper av mig. Med ADD så har man underenergi man är ofta trött. Men man vill göra något hela tiden, pilla på något hela tiden. Har svårt att konsentrera sig och så där.
  • Har haft en ganska tuff uppväxt.
    Då jag bearbetar det just nu, behöver inte säga mer än så, det är lite för mycket att gå ut med i bloggen.
  • Varit inlagd på BUP.
    Är ganska glad över att jag har fått uppleva det måste jag säga. Varför jag hamnade där, jag gör en lång historia kort: Min kille hade gjort slut, oroligt hemma, mådde skit innan han gjorde slut. När han gjorde slut förlorade jag en kille och hans pappa. Hans pappa var som en pappa för mig med, svårt att förklara men så var det. Allt på en gång. Hade nästan aldrig pratat med någon om mina problem, vilket jag borde ha gjort. Men väl när jag var inlagd så uppväckte jag att så här kan jag inte leva, måste ryka upp mig. Jag klarar det här. Jag bestämde mig för att klara livet. Inne på BUP, bestämde jag en gång för alla, jag klarar detta!
  • Jag har svårt för skolan.
    Jag har nog aldrig varit duktig i skolan, alltid fått g eller ig. Knappt gått till skolan.
  • Jag fick min ryggskada i 9:an
    Vi var på friluftsdag någonstans inte så långt bort. Sen skulle vi klättra upp någon något typ hjul uppe i luften, jag som är skit höjdrädd blev TVINGAD att klättra upp på den där, det var halt. Det hade regnat dagen innan. Trä blir blött och halt. Så när jag väl var där uppe och skulle hoppa ner så halkade jag på underlaget som var löv på marken, så hamnde från typ 3-4 meters höjd rakt på ryggen. Sen dess har jag alltid haft ont i ryggen. Har kollat upp det, har läkarintyg på att jag har en dålig rygg. Men kommer inte ihåg om det är för mycket vatten mellan koterna eller för lite, haha!
  • Jag har dyslexi
    Svårt ord att stava till, var tvungen att googla på det. Ja det har jag, det såg man ganska tidigt i skolan då jag vände på b och d. Gör det än. Har fått ganska mycket hjälp när det gäller detta. Men än idag har jag svårt att stava till vissa saker, även läsa. Har svårt med engelska pga detta. Men jag har klarat mig än så länge.
  • Biter på naglarna
    Så fort naglarna blir för långa eller något så åker de av. Fast jag vill ha långa naglar, haha! Biter utan att jag tänker på det. Fast det är mycket bättre nu en för ett år sedan!
  • Fastnat i ett cykelställ
    Ni får skratta, jag är så världens mest klumpigaste person man kan hitta. Men iaf. I 6an så lekte vi massa vid en skog, såg att en kompis halka(det var snö och vinter) Så ville hjälpa henne. Men vet inte hur det gick till så mitt ben satt fast i cykelstället. Kommer inte ihåg hur jag hamnade där, men iaf! Min kompis skrek på en lärare, rh personlen kom ut med filtar och kuddar. Sen kom räddningstjänsten och ambulansen. De klippte upp cykelstället och tog bort mitt ben. Sedan ville de att jag skulle hänga till sjukhustet för att titta så allt var bra med benet. Men jag ville inte, vilket jag ångrar idag. Då jag fortfarande kan känna av att jag får ont i benet och knät.
Det var lite om mig. Hoppas att ni fick lära känna mig lite mer nu!

lite nytta

Har gjort lite nytta här hemma, som diskat disken 3 gånger blev det haha! Först innan vi åt, sen efter vi hade ätit. Sen äter jag en gång till senare på kvällen. Har även bakat chockladbollar och kladdkaksmuffins. Så lite har jag gjort idag iaf, blev sugen på att städa nu, men lite sent att börja dammsuga så här sent? haha! Fast grannen tror att vi har dött här uppe då hon aldrig hör oss? Men har lite svårt att tro henne, för när jag får mina cp utryck så borde hon höra hur jag skriker, haha! Men imorgon blir nog bara att ta det lugnt. För nu har jag skit ont i rygg och det spänner vid äggstockarna. Inte så roligt! Har även fått skallebang, yaay! Märks att man inte är alls lika pigg längre, orkar inte göra så mycket om dagarna. Vill gå ut och gå, hänga med till affären och sånt. Men inte än, måste vila upp kroppen först. Hoppas att det går över snart, för jag vill ut och gå. Men så är det väl att vara gravid! Det är olika för alla. Kommer kännas konstigt när han kommer, ingen bebis i magen längre. Tror att jag kommer sakna det om jag ska vara ärlig, för det är rätt så härligt att känna när han är vaken och sparkar, eller när han bara rör sig. Underbara bebis i magen, så älskad alla redan av så många! Längtar så mycket tills han kommer, men ändå lite rädd. Men det är väl normalt att vara när man ska bli mamma första gången?

tråk

Jag har ganska tåkigt här hemma just nu, jag får nämligen inte röra på mig så mycket just nu. Inte ens gå ner till tvättstugan och titta på. Usch! Jag har fått sånna sammadragningar, eller så har jag väldigt låg smärtgräns! haha! Igår ringde min barnmorska och ville fråga hur jag mådde och så där, så himla gullig hon är! Sa då allt till henne och hon tycket att jag skulle vara hemma och vila och ta det lugnt. Om det inte gick över så skulle jag ringa förlossingen. Så jag hoppa in i duschen, och fick jätte ont även där.  Så ringde till förlossingen och sa att jag hade jätte ont och så där. Hon sa att jag skulle vara hemma och vila. Inte röra på mig i onödan. Typ bara gå på toan och sånt. Kul! Eftersom det gör som ondast då jag går. Men går det inte över när jag vilar så skulle jag ringa igen och troligtvis åka in. Men än så länge känner jag bara av sammandragningarna när jag ligger/sitter. Gör inte ont utan jag känner bara av dom. 

Jag blir galen av att vara inne! Men kan inte gå ut heller, gör för ont....

tomt

Kommer nog att bli tomt här ett tag, har hänt lite saker som är lite för personligt att gå ut med i bloggen. Jag, älskling och bebisen mår bra. Inget sånt. Utan saker som har hänt, hoppas att det löser sig snart och att jag börjar må lite bättre. Har blivit deppig utav detta, mycket värre igår. Men det är på bättrings vägen.
Tack till alla som har hjälpt mig upp igen! Tack för att ni finns! <3

Hello!

Idag är det en ny dag, först blir det nog ikano, sen kanske en lite tripp på stan. Måste hittat vart vi ska ikväll, vi ska nämligen på en föreläsning om förlossningen! Hur det ser ut innan, under och efter! Det ska bli intresant!
Inatt har jag inte sovit så där jätte bra om jag ska vara ärlig, dock bara kissat en gång. Men vaknat typ hela tiden, usch!
'Här var året första snögubbe förra året! Hehe! Sankar snön lite om jag ska vara ärlig, tycker att det ska vara snö så här års!

God natt!

Ska snart hoppa in i sängen och sova! Imorgon blir nog lite shopping och så där. Vet inte vad som händer men så är det. Efter vi hämtade Reja så åkte vi till donken och käka. Sen åkte vi och hanlda lite mat och så där. Sen åkte vi hem, nu har vi tittat lite på hem videor från när matti var liten så söt! Nu tittar vi på vem ska slå filip och fredrik. Sen efter det blir det nog sängen! Blir nog dåligt med uppdatering imorgon, eftersom man vill passa och umgås lite med svärmor, inte så ofta man träffar henne! Inte svärfar heller för den delen, men nu är han i england och jobbar så Reja åkte hit för att hon kände sig lite ensam där uppe, hehe!


Dagens Outfit!

Så här ser jag ut idag!

V.32!

Vecka 32

Barnet:

40 cm och 1.7 kg.

32 veckor gammal och inlagringen av underhudsfett fortsätter. Barnet skall gå upp ungefär 2 kg på de resterande 8 veckorna. Det är starkare och kan ge dig rejäla kickar. Om barnet sparkar rakt på din urinblåsa kan du till och med kissa på dig. Hjärnan fortsätter att utvecklas och växa. Man vet att barnet vid den här tiden har aktivitet i hjärnan både när det är vaket och när det sover. Om det betyder att barnet drömmer har man däremot inte kunnat påvisa. På små pojkar börjar testiklarna nu att gå ner i pungen.

Mamman:

Nu kommer den stora magens tid.

Du behöver mer vila, mat och dryck för att orka och för att barnet skall kunna växa ordentligt.Beroende på var ni bor i Sverige har ni troligen redan tagit ställning till var ni skall föda. På många håll finns fler än ett alternativ. Vanligast är att man väljer den klinik som ligger närmast hemmet, det känns oftast tryggast och enklast. Det finns de som vill föda hemma. Då är det viktigt att man i mycket god tid får kontakt med någon av de barnmorskor och läkare som arbetar med hemförlossningar. De är inte så många men fråga er barnmorska om det finns någon i ert närområde, eller sök på internet.


Söndag!

Idag kommer svärmor hit, alltså Mommi! Hon kommer med tåget kl 14.53 typ, tror jag att det var. Så vi ska hämta upp henne sen vet jag inte alls vad vi ska hitta på! Men något blir det säkert. Jag ska snart ta på mig lite kläder och fixa mig lite så att det är klart! Sovit jätte bra i natt, det var ett tag sen! Bara varit upp två gånger och kissat med, känns mycket skönt!

Presenter!

Tänkte skriva lite vad vi fick! Har inte allt på bild än, men tänkte ta bild på det senare sen om jag orkar!
Vi fick massa kläder, lakan, filt, haklapp, disksätt till nappflaskor, skalra, babygym, napphållare. M.m! Det var många som kom som sagt Vilket jag tycker är jätte kul! Dock lite synd att ingen av gudföräldrana kunde komma, men så är det! Imorgon kommer iaf Mommi(farmor) hit, så får vi se vad vi hittar på!

Datum,längd och vikt!

Uppdatering!
Här kommer listan på vad folk tror när han kommer, hur lång han är och hans vikt!
Vill ni gissa så komentera detta inlägg med vad ni tror så lägger jag till er på listan!
Tilda: 3 januari, 58 cm och 5500g
Mamma:1 januari, 52 cm och 5230g
Pirjo: 27 december, 50 cm och 4620g
Felicia: 16 januari, 56 cm och 3105g
Rasmus: 1 januari, 49 cm och 3525g
Sophia: 28 december, 51 cm och 4835g
Britt: 9 januari, 58 cm och 4575g
Pappa: 23 december, 50 cm och 4600g
Johanna: 4 januari, 50 cm och 4800g
Elisabeth: 5 januari, 52 cm och 4500g
Armas: 4 januari, 53 cm och 3600g
Sibel: 4 januari, 48 cm och 3900g
Martina: 3 Januari, 52 cm och 5480g

Babyshower!

Idag så var det babyshower här hemma.
Dagen började med att jag gick upp halv 9. Åt lite frukost och så där. Städa det sista, sen hoppa in i duschen. Sminka mig, sen kom pappa och fille. Fixa håret och så där. Sen pratade vi lite och så där. Sen kom mamma med lite bullar och hallongrottor som hon hade bakat idag! Efter det kom det massa folk. Fick massa fina presnter! Sophia och Tilda trodde jag inte att de skulle komma! Men de kom, vilket betyder så himla mycket! Det värmer i hjärtat om jag ska vara ärlig! Vi fika och så där med. Prata en massa. Sen fick de gissa, när han kommer, hur stor han kommer att vara och längden på honom. Men även hur tjock jag är idag. Närmast var Rasmus, Tildas kille! Kan ni gissa hur tjock jag är idag?
Tänkte bjuda på lite bilder från idag som älsking tog, tänker inte ladda upp alla men några, sen hoppas jag att Thilda och Fia kan skicka sina bilder till mig, hehe!
Tänkte göra lite tidinställda inlägg nu, för annars glömmer jag bort att uppdatera, tänkte skriva ner vad alla gissa på vilket datum han kommer på och så där!

Graven

Imorgon är det ju alla helgona, då man ska åka upp till graven och göra lite fint. Men eftersom jag har min babyshower då så hinner jag inte med det. Inte min mamma heller. Så vi tog det idag istället. Lite skönare eftersom det inte är lika mycket folk och så där. Köpte oss en liggare och ljus. Sen åkte vi upp till graven, min mormors grav. Alltid när jag åker tdit får jag gråten ihalsen, jag kommer inte ens ihåg henne. Det känns skit, jag kommer inte ihåg min mormor. Men jag var ju inte så gammal när hon dog heller, jag var 5 år. Men men, här kommer det lite bilder på hennes grav!

seg dag!

Idag var jag varit skit trött hela dagen, usch! Men blev ändå att baka lite, ska nog baka lite mer imorgon tror jag. Är inte helt 100, är ju inte så många som kommer på lördag, synd! Mina cupecakes blev inte så jätte fina, misslyckades med frossingen, men men! Gjorde en sats till så blev det bättre! Vad tycks?
där är de fina, haha! Dock har den här bara pärlsocker på sig, de andra har svart strössel på sig!
här är en ful än, var tvungen att test äta den, god var den iaf!
Nu blir det läsa lite bloggar sedan blir tv hela kvällen, kanske avslutar den med en film? Vi får se! Det är ju iaf Fråga olle ikväll! Ett av mina favvo pogram, hehe! Gillar ni det?

suck

Jag är inte alls bra på att uppdatera bloggen! Förlåt!
Men idag har det hänt lite saker och det känns i rygg och fötter kan jag säga! Först sitta i massa samtal, sen till försäkringskassan, en tripp på stan, barnmorskan. Där allt såg jätte bra ut, han ligger nu mera med huvudet ner åt och rumpan till vänster. Vilket jag har kännt att han har gjort ett tag då han sparkar mest åt höger, helt mot mina revben. Efter det blev det donken, var jätte hungrig så blev snabbmat. Sen efter det blev det lite mer stan. Sen åkte vi och handla lite baksaker jag ska ha när jag bakar imorgon. Blir nog lite muffins och bullar, kanske lite kakor med. Vi får se. Sen blev det lindex i centrum, där jag fyndade till lille man!
50 kr! Det kallar jag fynd! 

Imorgon blir det nog inte så mycket uppdatering då det blir bak och städing. Men det tror att vi storstädar på fredag. För på lördag blir det babyshower! Ska bli roligt! Så måste prata lite med Johanna som har fixat detta om hon vill vara med och baka o fixa och så. Men vi får se.
Nu snart ska jag fixa lite mat till mig, måste ju äta frukost, lunch och middag. Helst lite mellan mål, typ en frukt med! Mycket mat, haha!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!