hmm

1 och en halv timma har jag sutttit med naturkunsakpen. Det var lite mer än vad jag trodde. Som varnligt. Tog en även stor paus. Men kom tillbaka jätte bra, nu har jag bara en uppgift kvar. Skriva om Big bang, men just nu orkar jag inte hitta i mer i boken, haha! Men gjort mycket mer än vad jag trodde! Eftersom jag inte brukar kunna plugga så mycket själv, utan jag hamnar typ på andra bloggar eller facebook, eller något annat. Men inte idag. Känner mig massa duktig. Jag har lyckats förklara vad geocentriska och heliocentriska världsbilden är, och lite mer då. Är på min 4de uppgift. Men det är ganska mycket som ska skriva vid varje uppgift och mycket som ska läsas. Allt ska vara klart som typ 2 veckor, och jag är nästan klar ;) Men nu ska jag nog läsa lite om Big bang och skriva om hur det kom till, så mycket som jag kan iaf.

Hejsan på er alla!

Har inte skrivit på typ två dagar. Jag vet, förlåt. Tänkte att uppdataera igår när jag kom hem efter skolan. Men då upptäckte vi att vi inte har något internet, inte så lätt att blogga då! hehe. Men det gör inget, för vi ska få internet den 1 i den nya lägenheten ist. Helt underbart! Först sa de att vi förhoppinigsvis skulle få det i slutet av spetember i den nya lägenheten. Men fick ett brev igår där det stod att vi fick det i den nya redan imorgon.
Men just nu sitter jag i skolan, ett par timmar tidig. Haha, men tänkte göra klart mina uppgifter i naturkunskapen. Och förhoppingsvis göra klart vissa saker i median som jag har missat. Har även prov imorgon, ska nog plugga på det med. Låter massa att göra, men det tar nog inte så lång tid att fixa allt. Annars får jag plugga på provet hemma ikväll. Men efter skolan åker vi och hämtar nycklarna till den nya lägenheten, åhh vad jag längtar! Äntligen är den våran! Hoppas bara på att det finns el i den, hehe för då tänker vi sova i den nya lägenheten inatt. Underbart! Skulle även träffa sandra idag, men ska höra med henne om hon inte kan komma över till den nya lägenheten ist. Eftersom vi måste packa upp, hämta min bäddsoffa som är hos mamma och så där. Hehe, kan ju liksom ta en fika i den nya lägenheten.
Men nu ska jag nog börja jobba innan jag glömmer bort det. Puss på er!

50 ÅR!

Idag fyller mamma 50 år, grattis till henne! Ska gratta henne sen. Nu sitter jag här klar nästan. Ska bara packa ner datan sen är jag klar. Jag tänkte bara blogga lite grann innan jag åker. Hehe! Men för en gångskull har jag sminkat mig, bara för min lilla mammas skull! Men nu måste jag packa ner datan, även packa ner en fin tröja till matti. hehe! Ni får en bild på mig idag.

trötter, yees

Sitter här framför tvn. Batman är just nu. Har redan sätt den. Idag har jag inte gjort så mycket. Men igår packa vi ner hela klädklammaren. Så det var skönt. Sen kollade vi på den nya apfilmen. Kommer inte ihåg vad den heter. Trodde inte att den skulle vara så bra. Men grät lite grann, den var jätte fin! Se den! 
Idag fyller även min pappa år. Imorgon fyller mamma 50 år. Så grattis till dom. Jag tror att jag ska sova snart. eller något. Vet inte, är ganska trött och det är ju skola imorgon. Sen gå lite på stan innan älsk slutar skolan. Sedan åka till mamma och fira henne. Jag hade tänkt att ladda upp bilder på min mage, men hittar inte kamerasladden. Och min dator tar inte mitt minneskort. Så det blir inga nya bilder.

V.22

Barnet:

En liten utforskare

Barnets sinnen mognar och utvecklas för varje dag. Det känner med sina händer över ansiktet och kroppen. Smaklökarna på tungan utvecklas. Ögonlocken är fortfarande slutna. Du kanske upplever att barnet är mest aktivt när du själv vilar. Det är vanligt att barnet vaggas till sömns när du rör dig. När barnet är fött kanske ni upplever att barnet har kvar sin egen dygnsrytm. Det kan ta ett par månader för den nyfödda att anpassa sig och ställa om sig till er sovrytm. Barnet har 
nu lite hår och nackvirveln syns tydligt. Dess hjärta slår ungefär dubbelt så fort som ditt. De små öronen är mjuka men färdigformade och det hör allt mer av sin omgivning. Många menar att barnet har en fömåga att minnas röster och speciella musikstycken om man spelar de ofta under graviditeten. Huden är fortfarande tunn och rödaktig på grund av de ytligt liggande blodkärlen och att det inte lagt på sig något underhudsfett än.

Mamman:

Varmt och svettigt

Livmoderns övre kant når en bit ovanför naveln och det går att se utanpå magen när barnet rör sig. Ditt tandkött kan vara svullet, kanske blöder det lite när du borstar tänderna. De flesta gravida mår fortfarande bra vid den här tiden och det kan kännas avlägset att börja planera för 
sin föräldraledighet. Men det kan vara klokt att tänka igenom sin situation. De flesta kvinnor mår bra av att ta en paus innan barnet kommer och då är det viktigt att planera in den i tid. Kanske har 
du semester eller någon annan ledighet du kan ta ut? Du har annars rätt att vara 
föräldraledig från ditt arbete i 7 veckor innan beräknat förlossningsdatum.


Matmarkand

Hejsan! Idag sov jag ganska länge, men gud så skönt det var! Blev att åka in till linköping idag iaf. För pappa hade köpt oss en telefon som vi kan använda hemtele. Jätte skönt! Ringer gratis till mamma och massa andra! Gick även till banken och fixa våra nya kort. Sedan mötte vi upp mamma, så blev det donken, SÅ GOTT! Sedan kollade vi på mat markande som är i stan. Blev lite sugen att testa känguru bugare. haha! Blev iaf en stooor rosa magän. Massa gott. Sen gick vi in på hm bara för att kolla, men fick 3par mamma trosor av mamma. Fyfan vad sköna de är! Sedan åkte vi hem och hanlda lite mat och annat man måste ha hemma. Sedan fixade vi telefonen. Så nu funkar den som den ska och så där. Jätte skönt. Jätte skön att prata i med. Hehe! Nu blir det lite soppa sedan sängen. Natti på er! <3

hemma

Hejsan, gick inte till skolan  idag. Skulle verkligen inte orka sitta där med massa feber, haha! Men när jag skulle ringa och sjukänmäla mig i morse så kunde jag knappt prata. Så jag hoppas att de hörde vad jag sa, annars tror jag nog att min metor skulle ha ringt eftersom jag inte var på metorstiden. Men hon såg mig igår, mådde ju inte alls bra då heller. Har iaf fått i mig lite mat och så där. Nu blir det nog mer tv tittande. Tittat på tv hela dagen. Haha! Inget liv? har även kollat lite på HM´s hemsida. Vill ha lite grejer där ifrån. Typ i inflyttingspresent kanske? Skulle iaf bli skit glad om jag får de sakerna. Hehe, det är ett duschdraperi med cupecakes på, även gästhanddukar med de på. Jätte fina! Men nu ska jag halv sova lite framför tvn, med en kopp te. Hoppas att ni alla mår MYCKET bättre än mig!
Bjuder även på en sjukt gamal bild på mig

sjukstuga

ligger i soffan och tittar på lite tv. Kommer att bli en tidig kväll för mig idag. Mår mycket sämre än igår. Blir nog inte skola imorgon. Just nu har jag massa feber och mår verkligen skit. Även lyckats smitta älskling. Usch. Kunde typ inte göra ett skit på lektionen idag heller. Men min lärare tyckte om min fantasi bild iaf. Det är ju bra det. Vad tycker ni? Vi började lite med en makeover bild. Som vi ska göra i skolan. Tänkte göra klart den idag. Men klara inte va det nu när jag är sjuk. Blir inte alls bra. Visade vad jag hade gjort så länge, och hon tyckte att den såg romantisk ut. Vet inte om det är något bra eller dåligt. Haha! Men fick iaf lite tips på vad man kan göra och så där. Varför har inte jag gjort så tidigre? Aja, nu ska jag lägga bort datorn och vila en massa!

pluggar

Sitter just nu och pluggar lite, eller leker i photoshop, blir galen. Ska göra en fantasibild, men bakgrunden blir bara fail. BLIR GALEN! Vet inte alls vad jag ska göra. Det är ju tills imorgon med. Fan! Har inte alls haft tid att göra det under dagen heller. Satte mig med detta såfort jag kom hem. Tänkte göra er lite glad med att ta en magbild. Men måste måste bli klar först. Sen blir det att sova. Hinner inte ens vila idag, suck! Är fortfarnade jätte sjuk, blir bara värre och värre för varje dag som går. Aja, ska nog fortsätta nu så att det blirt klart någon gång.

Dator

Hejsan, tänkte bara göra ett litet kort inlägg. Sitter och leker med min nya dator! Yaay! Äntligen kan jag göra mina uppgifter på min dator på en pc, förut satt jag på en mac. Jag gillar inte mac, eller jag är inte alls van vid det! Men det gick bra iaf. Idag skulle vi göra om en bild. Som fin fem fel, Jag gjorde om en bild på Bagge, hon hittade bara ett fel. Så jag gjorde nog ett ganska bra jobb iaf, hehe! Men Har ju inte bilden här på denna dator utan på macen. Har bara fört över bilden via usb, så. Men men, idag ska jag nog leka lite i photoshop. Ladda ner lite brushes och fronter. Så man kan göra lite coolare saker. Hehe. Bjuder på en cam bild med, eftersom det finns cam på datorn. Hehe.

God morgon!

Nui är man vaken, eller har varit det ett tag nu. Ska snart börja fixa mig inför skolan. Eller ta på mig kläder sminka mig orkar jag inte. Jag är typ helt genomförskyld, lite feber och så där, yaay! Men bara att dra sig till skolan ändå. Jag kommer att missa median imorgon då vi ska vara hos barnmorskan. Så jag måste få reda på vad vi ska göra och så där. Så jag kan göra det hemma ist. Vill liksom inte göra som sist då jag är borta en massa sen när man kommer tillbaka kan man inget, och man fattar inget. Lika bra att vara med hela tiden. Nu är det slut på skolkande! Nu ska jag klara skolan! Har typ bara detta läsåret på mig, även lite på våren med. eftersom median är 100 p kurs och rektorn tyckte att jag skulle vara med hela tiden och inte lära mig för fort. Så jag ska tillbaka till skolan efter Vincent har kommit till världen, dock i mars. Så jag kommer vara hemma i 3 månader. Sen kommer jag bara vara i skolan då jag har media. Så max två timmar per dag, inte mycket alls. Då kan jag även  ha med mig Vincent eller om jag har barnvakt. Eftersom Matti med ska plugga. Men det kommer nog att gå bra. Nu ska jag sätta på vatten kokaren och fixa lite te, för min hals gör så himla ont ;(

V. 21!!!

Redan inne i v.21!
Barnet:

Huvudet blir allt större

Barnet växer och du känner dagligen fosterrörelser som blir allt starkare. 
Från huvud till stjärt är längden cirka 20 cm. Vikten runt 420 gr. Tarmarna har utvecklats så att näring kan tas upp från det fostervatten barnet sväljer. Fortfarande kommer förstås den stora merparten av all näring från mamman via moderkakan, men en del passerar nu tarmsystemet fram till tjocktarmen. Den första avföringen börjar på så vis bildas i barnets tarm. Barnets lever och mjälte producerar blodceller och nu bidrar också benmärgen med tillverkningen. 
Barnet har både ögonbryn och ögonfransar. Huvudhåret börjar växa ut.

Mamman:

Lite tjockare överallt

Livmodern tar allt mer utrymme i anspråk och pressar undan den blivande mammans inre organ. Kanske får du av och till halsbränna och sura uppstötningar. Mjölkkörtlarna i brösten har mognat de senaste veckorna och blodådrorna blir tydligare. En del kvinnor upptäcker att det redan under graviditeten kan komma lite mjölk från brösten. Det är den första, mycket innehållsrika och feta mjölken som kallas för råmjölk eller kolostrum. Den är ur näringssynpunkt viktig för barnet när det ammas de första gångerna, innan den riktiga mjölkproduktionen tagit fart. Det är helt normalt att brösten kan läcka lite mjölk redan nu. Det har ingen betydelse för hur din amning och mjölkbildning senare kommer att fungera. Själva bröstvårtorna påverkas av graviditetens hormoner och blir något större och mörkare. Körtlarna på vårtgården blir också mer markanta där de sticker upp lite ovanför ytan.

Jag:
Känner Vincent sparka varje dag, just nu till och med. Så himla härligt! Min lilla guldfisk! Lägntar massor tills han kommer ut! Har även blivit mycket mörkare runt vårtgården och börstvårtrna. Halsbränna och sura uppstötningar känner jag av en del.


Nyheter!

Nu är jag hemkommen från en dag i Linköping. Gick upp typ halv 8, skit trött! Åkte till US för ultraljud och det visade sig att det är en liten sprallig Vincent där inne, åhh jag kan knappt vänta tills jag frå hålla om honom i mina egna armar! Längtar så! Efter det åkte vi in till stan och fönstershoppade en massa bebiskläder och annat till lilla Vincent. Sen kl 1 blev det att träffa den nya klassen som jag kommer att ha vissa lektioner med. Jag kommer att ha en specialgång som det heter, kommer inte ha alla ämnen, kommer lägga till vissa ämnen, kommer att ha en lektion med 3orna. Men jag tror nog att det kommer gå bra, eller jag hoppas det. Imorgon kommer jag endast ha en lektion vilket jag tycker är ganska skönt, liksom en liten mjukstart. Sen vet jag inte alls hur mitt schema kommer att se ut, jag kommer att ha möte med rektorn och så där eftersom det är en specialgång och man måste typ skriva på papper och så där. Men det blir nog bra hoppas jag. Men jag kommer att utsättas för de saker jag är jätte rädd för, ett vara helt ensam i en klass där alla känner varnadra, det andra är att sitta äta själv i en resturagn(matsalen). Hoppas bara på att jag kommer att ha styrkan till det, men jag måste ju äta.
Nu ska jag stänga av min dator och bara njuta av kvällen innan det är läggdags, ska upp kl 6!!!!

V.20!

Jag är halvvägs!!!
Barnet:

Ditt lilla barn är ungefär 20 cm lång och väger runt 300 gram. Huvudets diameter är drygt 4 cm. Hjärnan är inne i en intensiv utvecklingsperiod. Flera miljoner nervceller behövs för barnetsmotorik. Utvecklingen av nervbanorna resulterar i att barnet nu kan göra mer koordinerade rörelser, som att suga på tummen och svälja fostervatten. Det är en medfödd reflex som är viktig för barnets överlevnad efter födelsen. Det övar sig inför den kommande amningen. Barnet 
simmar runt i nästan 1/2 liter fostervatten. Det sväljer hälften av denna mängd varje 
dygn och förnyar mängden genom att kissa ut det igen. Flera olika hudlager utvecklas och barnets hud tjocknar. Fosterfettet skyddar huden mot skavsår och hudsprickor. Barnets hjärta slår med 
mellan 110-160 slag i minuten.

Mamman:

Bekämpa tröttheten med järn

Du har nu kommit precis halvvägs i din graviditet. Livmoderns övre kant når till naveln. 
Som väl är finns det i dag ett stort utbud av mammakläder för alla smaker och plånböcker för nu kan du antagligen inte ha dina vanliga kläder längre. Är du trött kan en förklaring vara järnbrist. De flesta gravida behöver någon form av järntillskott från mitten av sin graviditet. Du har ökat 
din blodvolym med nästan 50%. Dessutom är det allt större barnets järnbehov mer 
påtagligt under den andra hälften av graviditeten. Rådgör med din barnmorska.

Jag: Känner mig ganska trött, men jag äter min järnpiller och så. Börjar få jätte ont i ryggen och orkar inte göra så mycket längre. Även känt den sparka ett par gånger, känns nästan som det är en fisk i magen på mig som simmar runt! Så mysigt.

hehe

Förlåt att jag inte har uppdaterat fast jag har kommit hem! men nu är det så att jag inte haft någon lust alls! Men ny har jag iaf lite nyheter att berätta, fick ett mail från min förra mentor, och sa att jag var jätte välkomnen fast jag var gravid. Så jag skulle bara ringa min nya mentor och prata lite med henne, ringde henne lämnade ett medelande inte alls långt efter ringde hon upp, så prata vi lite. Jag börjar tydligen redan på måndag, har inte fått något busskort eller något inte ens någon info! Men hon skulle försöka se vad felet var och sedan ringa upp igen! Men måndag kl 13.00 är det upprop i första parket. Vi är 11 i min klass, så jävla skönt! Inte så många nya människor, hoppas att man får lite kompisar iaf! jag kommer nog att ha ganska många hål timmar för min själv, då jag redan har fixat alla el kurser och idrotten, eller inte helt idrotten behövde bara göra ett prov till sen är jag klar där med. Hoppas att jag får en dator med, och allt sånt. Hon ville helst träffa mig typ imorgon, men jag slapp då jag inte bor i linköping längre, eller gör ju det snart men inte än. Hoppas på ett bra schema och att jag får busskort, kommer att bli dyrt annars!

semester typ

Ni vet ju att jag är i dalarna, hälsar på mattis mamma och pappa och så där, dock är de i örebro nu och hälsar på mattis bror. Men jag har haft det roligt eller jag har det roligt här uppe, kommer upp blilder sen, iaf på facebook. Nårga bilder här bara för att jag är snäll. Men nu är jag i V.18.
Vi har blanat gått lite i skogen med bella och armas, skulle ha badat men hitta ingenstans att bada. Men vi hitta ett ställe med massa hallon, så jävla gott det var! Sen har vi även varit hemma hos armas och bella, killarna har spelat ps3 spel. Jag bella och hennes lilla syster har spelat ganska mycket skippo. As kul! Dock vann jag bara en gång haha! Lekt mycket med vanessa också. Idag var det en ganska slappa dag, varit lite hos johnny och my, spela lite spel där. Pratade även lite skit med my, hon verkar jätte trevlig! Sedan åkte vi käka kebab så jävla gott! Sedan drog vill till armas ett litet tag sen åkte vi hem hit. Nu sitter vi här och älskling spelar ett spel han låna av johnny, eller nu sa han att han skulle köpa det, hehe! Men snart blir mysa framför tvn, kanske blir att äta kebar igen xD haha, tog med mig resterna för att jag inte orka äta mer, men det var bland det godaste jag har ätit! Så tog med mig hem, vet inte om jag ska spara det till imorgon lunch eller om jag ska äta den nu, haha!
Igår när vi satt och åt med Johnny och Albin så kände jag första sparken, eller jag tror att det var en sprak iaf, kände något konstigt inneifrån magen, inte hårt inte löst, som om det var någon i min mage. Det är ju någon i min mage, men så svårt att förklara hur det kändes.


Men jag hör av mig när jag kommer hem! puss på er

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!