ja

hejsan på er! Hade inte tid igår att uppdatera. Förlåt! Men igår gick jag upp och åt frukost, sen dusch och fix. Sen skolan, sen när jag kommer till skolan är det skolfoto? KUL! Men för en gångs skull hade jag sminkat mig, det var väl tur det ,hehe. Sen hade vi bara en lektion. Sen ett förhör hos min mentor. Efter det åkte ja till apoteket och mötte älskling. Åkte och hämtade sandra. Sen var jag med sandra i ett par timma och bara pratade en massa skit. Sen åkte vi och lämnade henne, för jag vet hur rädd hon är för mörker. Sendan åkte vi till donken och käka, haha! Sen blev det tv och halv sov. Sen i natt blev det att sitta på toa, för en fin dirare. Sen näe jag skulle lägga mig i sängen så började vincent att sparka som jag vet inte vad. Matti kunde inte ens få honom lugn. Han brukar alltid få honom lugn genom att ha handen på min mage, men inte inatt inte. Hade jätte svårt att somna bara för att han sparka så mycket. Sen upp kl 7, men jag kunde knappt få upp mina ögon. Så stannade hemma idag... Men ska plugga hemma ist, titta på massa film som min mentor bad mig om, om moses. Aja, snart kommer Johanna hit och ska titta med mig och prata mer om judendomen och de 10 budorden!

V.26

Barnet:

Cirka 32 cm lång och vikten är 8-900 gram.

Barnet har nu passerat en viktig gräns. Det har kommit så långt i sin utveckling att det sannolikt skulle överleva utanför livmodern. Ögonen öppnar och sluter sig. De reagerar sedan en tid tillbaka 
på ljus och mörker. Genom att rikta ett starkt ljus mot barnet har man kunnat se hur det lyfter händerna för att skydda sina ögon. Hjärnan utvecklas mycket snabbt, nu får hjärnbarken sina fåror och vindlingar så att alla nervceller skall får plats. Barnet har mer sammanhängande 
sömnperioder, ibland stämmer de överens med dina egna. Navelsträngen 
kan ibland vara snodd runt barnet men dess rörelsefrihet påverkas trots det sällan. 
Navelsträngens korkskruvsliknande utseende gör den i viss mån eftergivlig. 
Den består av en tjock geleaktig substans som effektivt skyddar de 3 blodkärlen 
som leder mellan moderkakan och barnet inne i navelsträngens mitt.

Mamman:

Ni delar allt

Livmodern når nu upp till din bröstkorg. 

Bebisen delar dina känslor. Om du är ledsen, trött eller stressad känner barnet av det. Han eller hon reagerar på de stresshormoner som bildas i din kropp. Om du blir rädd för något kommer barnet att påverkas av adrenalinet i ditt blod. Men barnet reagerar också på när du känner dig glad, nöjd och älskad. Alla endorfiner flödar genom ditt blod och genom navelsträngen till din bebis. 

Nu har bebisen mer tydliga sov- och vakenperioder. Känner du det? Du kanske ser ett mönster? Är hon eller han vaket samtidigt som du? Eller har du ett litet liv i magen som rumsterar omkring på natten?


Lördag

Igår: Fille kom vid tio över ett, fixade till mig det sista. Sen gick vi emot bussen. Köpte lite godis och dricka. Sen satt vi och vänta på att bion skulle börja kl 15. (hon ville gå så tidigt för att hon va rädd för att somna, sötnos!) Sen fick vi gå in, och när den skulle börja var allt helt grönt, kunde inte se ett skit typ. Efter 40 min hade de fixat de och filmen var bra och rolig! Efter bion var slut fick vi erstättingsbiljetter. Så vi kan gå en gång till gratis. Det känns ändå bra, eftersom den var 40-45 min sen! Efter det hämtade matti oss. skulle ha åkt till Maxi då, meeen vi var lata och gick till hemköp och köpte med oss en grillad kyckling ist. Mums! Sen åt vi, sen satt vi och spela lite tv spel och så där. Sen gick hon och la sig. Jag och älskling att och spela lite wow. Sen gick vi och la oss.
Idag: vaknade jag utav grannen som väckte mig, kul. Men visste inte alls om att de hade barn? Aldrig hört de innan, haha! Så jag gick upp kl 9. Fille var redan uppe, hon hade gått halv 7! Men hon hade suttit vid datron och spelat lite spel och så där. Sen åt vi frukost, sen lekte vi lite. Sen vid 2. Drog vi till pappa först och släppte av Fille. Sen drog vid mot ica maxi. Handlade mat och så där. Sen kom vi hem, jag ringde och frågade mamma om hon ville komma över på en fika. Det ville hon, så hon kom. Sen blev det slappa lite grann. Sen gick vi mot affären för jag är glömsk nog att glömma köpa smör och margarin. Sen köpte vi cigg på videoaffren, kul att han känner igen än, haha! Han sa att min mamma hade varit där idag och köpt godis, hehe! Sen drog vi hem, fixade lite mat. Det blev potatis, kyckling och sås. As gott! Om jag blir hungrig igen så fixar jag pastasallad! Salladen är redan klar, bara att kok pasta, hehe!
Bjuder på en bild från igår, hehe!

God fredags morgon!

Idag är det fredag! Härligt, är ju ledig på fredagar, har ju dock varit hemma hela veckan. Har fortfarande ont i skallen, yaay eller något. Men idag kommer syster hit redan vid 1, då ska vi till affären köpa godis eller om vi inte åker in till stan på en gång och köper godis där. Vi får se. Sen blir det bio kl 3. Hon ville gå på den tidiga för att hon är rädd för att somna under bion, sötnosen! Hon går ju upp kl 5. Så hon blir ganska trött på kvällen. Sen blir det att åka hem, fixa lite käk, sen kanske spela lite tvspel innan hon vill sova. Sen uppdaterar jag nog igen. Om jag orkar vill säga, haha! Ska ringa till tandläkaren snart, usch hatar verkligen att gå dit. Men har ju MINST två hål som måste fixas innan nyår! Eftersom då måste jag betala, suck! Man får ju sämnre tänder när man är gravid. Men men så är det.

OJ!

Oj, hela dagen har gått utan en ända uppdatering, hehe! Men har inte hänt så jätte mycket idag. Vaknade vid tio med sammandragingar, gick upp och åt lite, gick och la mig igen. Hehe. Sen gick jag upp och det kändes lite bättre då. Skönt det! Men huvudvärken sitter i än. Men men. Ringa mamam vid 3, och fråga om hon ville käka pizza med mig då matti hade ätit när jag inte var hungrig och jag orka inte laga mat,haha (aa). Det ville hon, så vi gick och käk, så himla gott! Hon tappade nästa hacka när hon såg hur mycket jag åt, hehe! Äter lite mer nu förtiden. Vilket är ganska bra. Åt typ lika mycket som en 10 åring förut, hehe! Inte mycket alls! Sen handlade vi lite, köpte hem lite dricka till älsk som en liten överraskning. Sen träffade vi syster så sa grattis och så där, pratade lite om vad som händer imorgon. Sen kom även pappa. Sen gick vi hem. Älskling blev jätte glad när jag kom hem med drickan, hehe! Älskar att äverrska när folk blir så glada! Så nu sitter jag här och typ halv sover och kollar på sjukhuset. Det är ju från Linköping, känns som om man nästan måste kolla på det för att se om man känner igen någon som kommer dit, hehe! Jag vet att de filma när jag var där på ultraljud, det stod att de filma in för sjukhuset. Men nu börjar det igen!

Magbild

Tog just en magbild, eftersom det var ganska länge sen jag tog någon. Fy sköms för mig! Men tog iaf ett par stycken, så lägger upp två st.
Tagna idag, i vecka 25+2

Skallen

Skallen dunkar. Idag har jag spelat lite wow trotts värken eftersom det inte går något bra på tv och tråkigt att ligga och glo i väggen. Då ser jag att Johanna loggar in, åhh! Så himla härligt att prata med henne igen! Vi pratade lite och kom fram till att vi skulle ut på en promenad. Så vi gick en väldigt lång promenad. Men det var skönt. Har läst att promenad och lätta huvudvärken, den blev lite bättre när vi gick. Men så fort jag satte mig, så kom allt tillbaka. Så ska nog ut igen om jag orkar. Eftersom det var bättre när jag gick. Kanske om jag går mycket att det går över. Man kan ju alltid hoppas. Jag ringde även och fråga, men det är tydligen vanligt. Så skulle bara härda ut. Roligt! Nu ska jag titta lite på tv, och känna Vincent sparka.

Bajs

Det blir att ringa MVC sen, för huvudvärken vägrar ge sig. Suck! Men just nu orkar jag inte ringa. Mår inte så bra. Min hals börjar blir lite värre. SUCK!
Inatt drömde jag att babyskyddet var min bebis, hahahahaha! Nu ska jag gosa ner i soffan och kolla på sjundehimlen!

Tack!

Det är väldigt många som går in på min blogg nu för tiden. Jag vill tacka er att ni gör det! Men det skulle ju inte skada att ni komenterar lite mer , hehe! Så jag vet vad ni vill läsa om och vad ni tycker och tänker om det jag skriver om det uppskatas eller inte!
Idag har jag varit iaf lite piggare iaf på eftermiddagen. Men nu börjar det dunka som jag vet inte vad IGEN. Men jag har iaf gjort klart 2 uppgifter som typ var klara i skolan. Så nu är det bara en kvar. Vilket alla i klassen är på. Så jag ligger bara lite efter. För jag vet inte extat vad jag ska hitta på med min alien, vad han ska göra. En rosa/lila alien. Hehe!
Som sagt så hoppas jag att jag klarar av att gå till skolan imorgon. Annars måste jag ringa och rådfråga MVC vad som pågår. Eller om jag ska ringa min mor först kanske? Hon är ju trostallt undersköterska. Hehe! Men iaf, ska även försöka ringa till tandläkaren om en tid. 

Ska även försöka göra en header till bloggen som jag har sagt, men det får bli när jag mår bättre och har minder i skolan. Ska ju läsa om judendommen, kristendommen och islam. Men ska prata med Ingela om det inte finns något man kan titta på ist. För jag klarar inte av att läsa så mycket som jag måste göra. 

Men nu snart blir det sängen. God natt alla!
Bjuder även på en bild från i våras.

bläää

Håller huvudvärken i sig imorgon med, så ringer jag MVC, och pratar med de. Visst ja ska få starkare tabletter än alvedon, men kanske borde undersökas om det verkligen är stress migrän så att det inte är något annat. Måste även ringa tandläkaren, usch.
Just nu sitter jag och kollar på 16 and pregnant, och gråter lite. Tycker så synd om de mammor som blir lämnade av sina pojkvänner/papporna. Att de blir lämnade när bebisen kommer, innan säger de att de kommer att vara där hela tiden och så där. Så dålig stil asså! Aja.
På torsdag ska jag iaf träffa Freja, om huvudet inte gör allt för ont.

Hämtat

Det gick ju jätte fort att få hem babyskyddet. Kom redan idag! Fast det skickades igår. Men gud så fin och mysig den är! Vi öppnade packetet så fort vi kom till bilen och instalerade basen! Så nu sitter den på plats jätte lätt att sätta i och ta ur. Fast jag har lite problem med att ta ur den, haha! Tur att jag inte kommer åka bil själv iaf! Sen gick jag in på ica för jag blev as sugen på vaniljmunk, så köpte det, hehe!
hehe, här är jag idag, med babyskyddet och ica påsen, hahaha!

suck

Mår fortfarnade inte bra, huvudet bara dunkar. Klarar ju inte av skolan då. Suck. Varit vaken ganska stor del av natten då huvudet är som värst. Igår hände de typ inget. Fille kom bara en liten sväng och pratade.
Sitter och funderar på hur jag ska klara skolan om jag ska må så här till och från. Kommer ju inte att gå. Suck. Suck. Suck.

skit

mår inte alls bra idag, tror att jag bara ska ligga i sängen hela dagen lååång. Huvudet dunkar, halsen sviker mig, mår illa. Yaay, vilken underbar dag. Får se om jag uppdaterar mer idag, tror att jag inte kommer sitta så mycket vid datorn idag.
ha en bra måndag alla

Massor med inlägg

Det blir verkligen massor med inlägg idag, haha! Men så är det ibalnd. Mamma och hennes kompis Pirjo kom över förut med, mamma lagade lite pankakor till mig, mums! Visade hur vi bor till Pirjo. Och så där, nu ska jag verkligen börja läsa tror jag! Börjar även få ont i halsen igen, suck.
Men tycker att min blogg är ganska fin. Eller vad tycker ni?
Nu ska jag bara fixa en header när jag orkar. Får se när det blir. Imorgon blir det skola, sen vet jag inte alls vad som händer. Kanske ringa till tandläkaren, hehe! Har minst två hål, suck. Man får ju ganska dåliga tänder när man är gravid har jag hört så. Fast jag borstar de mer noga nu.
Men nu säger jag god natt och sov gott! för jag tror inte att jag uppdaterar mer ikväll.

Babyskydd!

Har nu äntligen beställt babyskyddet jag typ blev förälskad i! Jätte fint och har läst mycket om det så att är en bra model också vilket jag tycker är viktigt. Så att det inte är något blilligt skit som går sönder lätt. Var lite osäker eftersom vi skulle beställa det. Men efter mycket läsing om det och hemsidan så blev det att vi beställde det. Hehe! Visst är den fin? Det blev en med en bas, eftersom det verkar lättast och säkrast så. Så nu får vi se hur lång tid det tar innan vi får det, det stod 2 till 5 dagar så. Hehe.
Visst är den fin?

heheehehe

Pluggar inte än >.<
Har suttit och varit jätte sur på att bloggen ser ut som den gör, jag tycker inte om den för 5 öre! Så nu har jag hittat en gratisdedign som jag har valt att ha. Så jag kommer nu att göra om min blogg, hoppas att ni kommer tycka om den. Så det kanske ser konstigt ut ett litet tag. Så ni kanske undrar varför den ser så konstig ut och så där. Men nu är det bäst att fixa till den lite, hehe! Sen tror jag att jag ska göra lite pastasallad, mums!

Plugga

Borde verkligen sätta igång och läsa, men orkar verkligen inte. Usch, så himla tråkigt ju, haha! Men nu har iaf Tilda och Rasmus åkt till rimforsa. Det var mycket trevligt och mysigt att de var här. Saknat henne så mycket! Blev en heldel prat! Kändes bara att prata med henne. Synd bara att hon nu mera bor i rimforsa. Men vi ska nog till henne på lovet. Men då är hon ju hemma i tannefors. Men det blir nog myigt ändå. Tycker att det är jätte skönt att matti, jag, tilda och rasmus träffas, liksom jag trivs så bra i ders närvaro. Hehe! Men vi käka lite glass och så där, nu äter säker de pizza som de skulle göra, jag vill med ha. Haha!

V.25

Barnet:

800 gram och 27 cm lång från huvud till stjärt.

Barnet har fullt funktionsdugliga händer och fingrarna har naglar. Dygnsrytmen är mer tydlig. Barnet har perioder då det är vaket och det sover på mer bestämda tider. Skelettet fortsätter
att hårdna.

Mamman:

Den tredje trimestern

En del kvinnor kanske har lättare att få kramper i vaderna? Kanske blir du ofta kissnödig? Nu beror det på att livmoderns tyngd och barnet trycker ner på urinblåsan. Gravida kvinnor får lättare urinvägsinfektion än när de inte väntar barn. Tillhör du dem som har haft återkommande urinvägsinfektioner bör du vara extra uppmärksam på eventuella symptom som sveda och trängningar när du kissar. Drick rikligt, gärna vatten med citron eller tranbär i, för att förebygga nya besvär. Runt vecka 25 går de flesta gravida kvinnor till barnmorskan för en kontroll. Nu 
börjar mätningen av livmoderns tillväxt. Med ett måttband mäter barnmorskan måttet mellan blygdbenet, symfysen och livmoderns övre kant, fundus. Det så kallade SF-måttet ritas in på en kurva. Normalvärdet ligger ungefär på 23 cm plus eller minus några centimeter. Det 
spelar inte så stor roll hur just ditt mått är. Det viktiga är att måttet följer sin egen kurva utan några dramatiska avvikelser uppåt eller nedåt.

Jag:
Fått kramp i vaderna ett par gånger nu som håller i sig typ 24 timmar, jobbigt! Kissar jätte mycket. Känner av honom ganska mycket varje dag. Var ju hos barnmorskan i fredags, då mitt mått var på 23 cm. Blivit jätte sugen på röda vindruvor, fast jag inte tål det. Magen växer massor!


Söndag

Idag är det söndag, inte alls peppad inför skolan imorgon, usch! Men men. Idag ska jag städa lite, sen kommer Thilda med pojkvän hit på en lite fika. Innan hon drar till rimforsa, hon pluggar där så hon bor där på veckorna. Efter det blir det att plugga ,usch! Vaknade inte för allt länge sen heller, så himla skönt att bara sova ut! Sophia åkte hem vid halv 12 tror jag. Efter det gick jag och la mig på en gång, höll på att somna till en film. haha! Men jag är sjukt trött just nu, vet inte varför. Men men, blir lite mer uppdateringar, gör ett tidinställt redan nu om v.25. Hehe! Hoppas att ni alla får en bra dag så får vi se om jag uppdaterar mer idag!

Myskväll

Sitter och kollar på slutet av bolt. Sophia är här med. Vi gick på en ganska lång promenad sen hängde hon med mig in. Sen har vi inte gjort så jätte mycket mer än att tittat på lite filmer och köpt godis, hehe! Det är ju lördag, då måste man ju ha godis! Vi ska snart göra lite varma mackor, mums! Blir nog annans på mina iaf! Ha en mysig lördag alla!

Promenad

Det blir en promenad redan nu snart med Sophia, det typ 100 år sen jag träffade henne och pratade med henne. Vi har bråkat för as länge sen, om jag ska vara ärlig kommer jag inte ihåg varför. haha! Men men, så är det, jag ska bara byta byxor sen är jag klar för en promenad i solen! Men nu måste jag synda mig, hehe!

Vaken

Vaknade för typ någon timma sen. Vet inte vad som händer idag, ska iaf läsa om judendommen och kristendoomen. Men annars vet jag inte alls. Igår somna jag ganska fort när jag la mig i sängen jag var verkligen jätte trött. Skönt att sova ut. Någon kanske vill gå på en promenad med mig idag, hoppas iaf! Så man får röra lite på sig, hehe!

sen uppdate

Förlåt, att jag har inte har uppdaterat idag, men imorse när jag vaknade mådde jag inte alls bra, varit på toa mycket i natt och haft diare igen. Hade det ju förra veckan, usch! Jag som skulle ha livräddat idag, fan! Men hann iaf med barnmorskan, dock vara ja nära på att skita på mig när jag satt i vänta rummet, men det hann lugna ner sig ganska fort. Väl hos barnmorskan så vägde jag mig, gått upp 8 kg! Herregud ,haha. Men efter det tog vi blodprov, brukar alltid få ta i höger arm, men inte idag. Fick bli vänster. Men det gick också jätte bra, bra blodsocker och så där med så det är skönt, är lite små orolig att jag hade diabetes. men det är ju ändå varnligt att man känner sig yr och så där utan att det är något fel. Hon mätte livmorden till något ben, var iaf 23 cm, precis normal, han hade även 150 i hjärtslag, vilket är varnligt på just killar, hehe! Sedan åkte jag hem.

Men hann bara innan för min egna dörr innan det började igen, så skönt att jag fick ut det. Nej nu ska vi inte prata om bajs inte, hehe! Men gick och la mig när jag kom hem med, för att se om det kunde lugna ner sig om jag inte var så stressad och så där. Om det är därför, men fick ju gå upp iaf på toa.
Så smsade min lärare att jag inte kunde komma och så där, förklarade att jag inte kunde lämna toan, haha! Men han svarade inte, vet inte varför. För jag fick leveransraport eller hur det stavas. Efter det satt jag vid datan.
Sen hade vi tvättstugan, tur att det inte tar så lång tid när man är 2 där nere! Matti har inte varit där nere någon gång så var tvungen att visa hur det funkar och så där. Men det gick iaf bra, gick på toa när vi kom hem ist, haha!
Efter det gick vi till min moster och hämtade spjälsängen, åhh så undertbart att den äntligen är här, hehe! Känns lite mer verkligt då, att han faktist kommer snart! Sen efter det gick jag hem till mamma för mat, TACO! Älskling äter ju inte det, synd! Men gott vare iaf, kom typ precis hem. Var där ganska länge med andra ord! Ska nog snart sova är jätte trött!


Oj, blev ett långt inlägg, haha!

Promenad

Blir att ta en promenad nu snart med Tessan, härligt, var så länge sen jag träffade henne och tog just en promenad med henne. Ska bli skönt att gå och bara prata skit och massa minnen! Så då vet ni vad jag gör ikväll, hehe! Blir av med pizzan jag käkade tidiagere idag! Ska ju äta en gång till idag, men det är ju skit samma! Men blir inte pizza iaf! Blir något annat typ pasta sås eller varma mackor, hehe! Nej nu ska jag fixa mig lite, typ ta på mig strumpor och så där, hehe! Sedan dra mig mot Lidl för att möta Tessan! <3

idag

Idag klarade jag inte av att gå till skolan häller då min migrän sätter i än! Men fick ett sms av Josse och hon fråga om någon ville käk pizza med henne, tänkte vara lite snäll och äta det med henne. Det är ju ändå så himla gott liksom, hehe! Sen drog vi hem till mig och satt och snacka lite skit och tittade på tv. Fick även ett telefonsamtal från min gamla idrotts lärare, och fråga om jag kunde livrädda med honom imorgon kl 14. Klart att jag kan det! Klarar jag det får jag ju G i hela Idrott och hälsa A, as nice! Slipper man den kursen. Hehe. Typ 5 min senare ringer min mentor och fråga hur det var och så där, eftersom jag inte varit i skolan. Fick även en länk till en film om judendomen. Sen kollade vi mer på tv, sen drog Josse hem hon skulle äta sedan dra på hockyn ikväll. Sen kom älskling hem. Nu har jag precis tittat på den där länken även skrivit lite stödord! Nu vet jag inte vad som händer. Mår helt okej i skallen, men i gårkväll var det nästan så att jag ville åka in till sjukan så ont hade jag! Spydde nästan för att jag hade så ont med. Tror att det är stress jag känner i skallen.
Nu är det dags att försöka hitta min bikini, haha! Hoppas att Josse står kvar vid att hänga med mig till simhallen imorgon och är med mig där så att jag inte är helt ensam där med honom, hehe!

Migrän

Precis som jag trodde igår så har jag fått migrän, kunde knappt somna i natt för att jag hade så ont i skallen. Sen vaknade jag vid fick kramp i vaden, började att gråta så ont gjorde det, visste inte vad jag skulle ta mig till. Hade fortfarande jätte ont i både huvud och vad. Så det första jag gjorde var att sjukanmäla mig. Klarar ju inte av skolan med migrän och får ju inte ta mina piller när jag är gravid. Så, denna dag har jag varit i soffan och städat. Älsklingen har varit på vårdcentralen för att få reda på om det verkligen är en mjölk mage eller inte. Sne ringde hon från trygghansa och sa att hon inte kunde komma idag för att hon var hemam för vård av sjukbarn och inte ville smitta oss. Sen fick jag någon konstig känsla i kroppen och bröt ihop totalt och grät i typ en halv timma eller något. Sen hoppade jag in i duschen, sen drog vi till affären. Orkade inte sitta inne någon mer. Så köpte vi lite mat och röda vindrovor, så himla gott! Nu ska jag titta mer på tv, sedan soooova! Hoppas på att jag inte har någon migrän imorgon!

Huvudvärk

Hmm, sitter här och inte gör mycket alls, har as ont i skallen, funderar på om jag ska lägga mig och sova snart. Men måste även läsa lite, har inte gjort det än. Det är så tråkigt att läsa om kristendommen tycker jag, hehe! Kanske ska göra det i sängen ist, vi får se. Om jag inte har för ont i skallen, känns nästan som om det är migrän på g, blää! Sen har Vincent börjat sparka så hårt, så att det nästan börjar göra lite ont, speciellt när han sparkar på kissblåsan eller något långt där nere, hehe. Men det är rätt mysigt, fast inte när man ska sova, har lite svårt att somna till det. Aja, nu ska jag luta mig tillbaka och hoppas på att huvudvärken släpper snart!

Hejsan

Idag har det blivit skolan, efter det gick vi till lunchen, skit äcklig mat. Sen gick vi tillbaka till skolan och där spelade vi lite amnesia tills vi hittade ingela. Sen bar det av till rese, mötte älskling där. Sen mot min pysk läkare. Vi sa hejdå, och om det var något senare sen så skulle jag bara ringa eller säga till Karin. Efter det så gick vi och käka på sibylla. För att jag var så jävla hungrig! Efter det gick vi och hämtade en body på Kappahl, vi fick en. Sån shopping är nice! Efter det åkte vi hem, väl hemma somnade vi jätte fort, haha! Skulle bara slappa framför tvn liksom, hehe! Nu ska jag diska snart och städa lite, efter det blir det läsa lite religion a. Sen blir det nog att leka lite mer i flas och fixa till min gubbe Alien Ola, så att han får en mycket fin bakrund och så där.

Lite tankar

Gör detta som ett tidinställt inlägg från igårkväll.
Satt just och tänkte lite på hur det kommer vara när Vincent kommer, hur han kommer att vara och se ut. Jag hoppas även att jag kommer att ha nytta av mitt barnsinne, jag tycker om att hoppa i vattenpölar, hoppa i snöhögar och så vidare. Jag kommer aldrig att växa upp, visst jag kan vara vuxen när det gäller beslut och ta hand om mig själv. Men annars tycker jag om att vara som ett barn, leka och skoja! Jag älskar ju även barn filmer, så nu kommer jag verkligen ha någon att gå på bio med, eller iaf ha någon att titta med. Min syster kommer ju snart att växa upp och då kommer hon nog inte tycka om barn filmer någon mer, jag bjuder henne på bio nu. Liksom systermyskväll! Men jag älskar dom! Kommer nog alltid att göra det, hehe!
Jag älskar ju Hello Kitty, det är ju ingen nyhet för någon. Men för det tror jag att jag kan bli en bra mamma, även om jag älskar en katt så mycket! hehe!
Men till Vincent ska vi nog satsa på Laban, både jag och älsk tyckte att det finns mycket sött till bebisar nu. Hoppas att vi vinner köpa lite med. Vi ska veta lite med att köpa lite större saker. Vi håller ju på att spar en massa pengar till honom så att vi kan köpa en fin vagn och andra saker. Jag längtar så himla mycket efter att få träffa min son, min son. Jag ska bli mamma till en son, kan inte fatta det. Älskade Vincent redan så himla älskad av så många. Ändå har han inte mött världen än, men ändå kommer du alltid att finnas i mammas hjärta och tankar.

God morgon på er!

Har typ just vaknat till, fast jag har varit vaken i en timma typ. Om en timmat går bussen mot skolan, efter skolan blir det möte med min mentor. Efter det ska jag hem och ta det lugnt tror jag. Sen kommer nog älsk hem. Han slutar ju kl 4.
Igår kväll tittade vi på dumma mig, hehe! As bra ju! Älsklingen ville se den med, så då gjorde vi det. Dock kommer jag inte ihåg vad han tyckte om den, men men. Inte så jätte bra skulle jag tror. Men iaf efter det så kollade jag på 9/11 efter tronen föll. Mycket bra måste jag säga, men dock orkade jag inte kolla på hela. Men jag kommer ihåg dagen i skolan, jag gick i 6an. När vi kom dit var allt precis som varnligt. Efter lunch tror jag att det var. Så fick vi veta vad som hade hänt och hade en tyst minut. Efter det skulle vi måla tornen som de var innan allt hände. Men jag fattade inte vad som hade hänt, så kollade på nyheterna när jag kom hem, jag tror nog att jag var lite för liten för att verkligen förstå vad som hade hänt och hur många liv som tornen har tagit.  Bara 11 dagar senare, fick jag en lilla syster. 11 dagar efter, inte alls mycket ju. 

Aja, nu måste jag ta på mig kläder och så där, för att sen dra till skolan, ha en bra dag alla!
PS, det kommer ett inlägg senare sen, gjorde ett tidinsällt inlägg igår!

mycket uppdatering idag!

Blev visst en hel del uppdatering idag, hoppas att ni bara tycker att det är kul?
Sitter just nu och tittar på sommarspelen, det är ganska kul om jag ska vara ärlig. Och mina hello kitty kakor, de var lite för goda, men lite för få i förpacklingen. Men jag tror nog att de inte är för vuxna utan för småbarn. Då är det ju ganska okej storlek på de. Men men! De är typ slut nu, haha! Älsklingen tyckte också att de var jätte goda! Blir nog att köpa de någon mer gång, haha! Imorgon är det ju skola, så jag kanske uppdaterar innan jag drar till skolan, men vi får se om jag har lust och ork. 

Hoppas att alla får sova gott och drömmer sött!

tjockis!

Idag har jag fetat mig massor! Först ätit upp allt godis, sen blev det pizza. Hahahah! Men idag har vi lagat lite mat, vid typ 3. Sen vila vi lite, låg i sängen och kolla på tv. Älsklingens mamma ringde och sa att de hade hittat ett billig babyskydd med bas. Dock är det utanför göteborg. Hmm, aja. Jätte fin var den, den såg jätte mysig ut. Men fråga är ju om man vågar köpa en över nätet, tänk om den går sönder eller något annat händer med den? Sen tog jag dammsugaren och dammsög lite. Skönt att ha det gjort! Sen gick vi till affären, mamma ringde och fråga om vi inte va hemma precis när vi hade kommit till affären, haha! Hon trodde att vi var hemma, men ikke! VI fick iaf bullar utanför dörren, gulligt! Väl i affären blev jag verkligen skit sugen på en pizza, så jag köpte det. Mums! Gick hem, började att äta till oth. Nu sitter jag här och inte gör så mycket. Är verkligen jätte trött med, usch! Men nu blir det mer tv, blir nog här hela kvällen, flyttar nog in till sovrummet sen, det är så skönt att ligga framför tvn innan man somnar!
BTW titta vad jag hitta i affären? Hur glad tror ni att jag är nu? :D

V.24

Barnet:

Cirka 24 cm och 700 gr.

Nu, mer än halvvägs genom graviditeten börjar barnet allt mer likna ett nyfött barn. Allt det behöver av värme, föda och stimulans finns inom en omkrets på ett par decimeter i livmodern. Barnet reagerar på allt fler sinnesintryck. Det känner, det upplever smak och hör ljud. Ögonen är fortfarande oftast slutna men det har börjat blinka med ögonlocken. Barnets hörsel har utvecklats så att det kan lära känna de röster som pratar eller sjunger i dess närhet, röster som det vid 
födseln redan känner väl. Lungorna är fortfarande omogna men tillverkningen 
av ett ämne som kallas surfactant startar. Det har till uppgift att hålla lungblåsorna, 
alveolerna, i lungorna utspända så att lungorna inte faller ihop och klibbar 
samman när barnet föds och skall fylla sina lungor med luft. Dess rörelsebehov är stort och än så länge finns det gott om plats. Barnet har vissa chanser att överleva utanför livmodern om det skulle födas för tidigt.

Mamman:

En hälsning från insidan

Det blir allt mer påtagligt att du snart skall bli mamma. Många planerar och förbereder sig mer aktivt för barnets ankomst. Är det en pojke eller en flicka? Vilka namn tycker ni om? Hur kommer 
ert barn att se ut, kommer det att ha hår på huvudet, vem kommer det att likna? Är det en lugn eller en aktiv krabat som växer i din mage? Barnet fyller ut livmodern allt mer. Kanske kan du få tag 
om en liten fot när barnet trycker ut den från insidan? Stryker du med handen längs barnet på magens utsida kanske det svarar dig genom att stanna upp och komma till ro om det tidigare varit aktivt eller vaket. Sover barnet kanske det svarar genom att röra sig eller ge dig en spark tillbaka.


hmm

Sitter och tänker på vad man ska skriva om? Inte så mycket har hänt heller. Bara åskan som har slagit ner hos josse, usch! Jag höll verkligen på att skita på mig när jag hörde det, as högt! Vad som händer idag vet jag inte.Blir nog att fixa lite käk, sen kanske gå till affären och handla lite, som har tagit slut, som mjölk och sånt. Sen vet jag inte, kanske ta och dammsuga lite kanske, det vore ju inte dumt, hehe! Idag går jag ju även in i v.24, kommer ett inlägg om det senare sen. Får se om det blir en magbild idag.

Svallerbloggen!

Sveriges största skvallerblogg gossips.se är tillbaka på http://juicygossip.se! ÄNTLIGEN TILLBAKA :D Hehe, sakanat den bloggen, hehe!

mätter

Sitter här och har just ätit stuvade makaroner som jag gjorde för första gången helt själv, blev helt ok. Inte precis som mammas, men det var ju ändå första gången jag gjorde de så belv ändå nöjd. Nu är vi hemma och inte gör så där jätte mycket. Men lägenheten vi bestiktade var precis som vi trodde. Allt såg precis lika dant ut när vi flyttade in. Sen åkte vi och åt på grillstugan, så himla gott där! Tog en grillspett sallad, yummi! Sen åkte vi hem, hadlade lite godis till ikväll och även lite vindruvor, hehe! Ikväll blir det lite spelande och bara mysa med älskling, jag är på mys humör. Är verkligen jätte lycklig just nu, och så glad att han finns vid min sida.

Hello

Sitter här och har precis ätit min frukost. Ska snart fixa mig lite och ta på mig lite kläder. Sen hem till mamma, hon ska kolla på min navel. Tror att att jag har fått ett uttslag där, usch! Fast i dag är den inte alls lika svullen som tur är, men det lilla röda märket är då allt kvar! Efter det blir det att åka till in till stan och träffa Karin, min psykolog. efter det kommer älskling och hämtar mig sen åker vi till åtvid och bisiktar lägenheten där, sen lämna in nycklar och så där också. Så vi får se om jag uppdaterar mer idag. Det vet jag inte. Sånt som märks.
Hoppas att ni alla får en jätte bra dag!

hemma

Kom typ precis hem, bara diskat eftersom jag inte gjorde det imorse. Idag blev det skolan, fick lära oss hur man gör lite grunder i flash, mycket roligre än när jag fick lära mig. Men efter det blev det biltema, blev en antenkable och annat små skit. Sen blev det IKEA för krov, sen till babyproffsen och jag blev kär i en jätte fin vagn! Som jag vill ha, men 2999, jätte billigt, men det får ju vänta. Även en jätte fin babyskydd med bas för 1599. Sen blev det IKEA, blev lite gardinstänger, knviar, glas och en kökslampa. För vi vill inte ha den blåalampan där inne, hehe! Sen blev det rusta, bara för att kolla, blev tåv mattor, lika dana fast en i lila och en i svart. En i gästrummet och en i vardagsrummet. Mycket fina! Sen åkte vi till Lidl för lite mat. Sen diskade jag upp allt. så nu är allt diskat och klart, hehe. Nu blir det att slappa för hela slanten! Bara glo på tv hela kvällen!

skola

Idag drar jag mig till skolan fast magen inte är helt okej, men har iaf inte dirare längre utan bara fiser massor! Fast sak inte fisa i skolan, för de luktar ju inte gott om man säger så. Haha! Men iaf igår hände det inte så jätte mycket, var mest hemma och tog det långt på toan typ haha! Tog även ett långt bad så himla härligt, och en dusch efter det, kände mig som en ny människa när jag kom ut. Nu vet jag inte vad jag ska göra, blir ju måla mina naglar lite kanske, eftersom jag inte har något att göra till kvart över 11. Eller om jag ska ta och diska lite, eller om jag inte tar det när vi kommer hem. Hmm... Svårt val där, jag har typ blivit jätte petig med disken, gillar inte alls det det finns disk i diskhån, det är väl bara bra antar jag?
Efter skolan blir det att åka ut till ikea och shoppa lite. Hoppas att det finns något bra, hehe!

Snälla familjemedlemmar har shoppat till Vincent <3

Fått av Min moster, vet inte vad hon blir till Vincent, men hon har shoppat lite i London till honom! <3 
baksida
framsida
T-shirt
Byxor
Nu kommer saker från min syster och hennes mamma. Alltså Vincents Moster och typ extra mormor, eller något i den stillen eftersom hon har funnits så länge i mitt liv! <3
Framsidan
Baksidan
byxor
tröja
en liten mysdress
mössa och strumpor med texten Gullunge <3
byxor
body
sparkdräckt
strumpor från Vincents farmor!
med texten älskling
Köpte denna på en lopis! 50 kr ;)

God morgon!

Blev ingen skola för mig idag, vaknade i natt och fick diare, roligt värre. Så var uppe nästan hela natten på toan, inte alls så roligt. Älsklingen är också hemma. Han har jätte ont i magen. Så vi båda är hemma idag. Ikväll åker vi till någon kurs om nyfödda bebisar, ska bli intersant att gå på! Sen vet jag inte vad som händer. Kanske baka något, jag är lite sugen på en kladdkaka. Men jag vet inte. Vi får se. Är lite orolig i magen fortfarnade. Inte så jätte kul. Måste ringa lite samtal idag med, usch vad tråkigt. Men måste ju göras! Kanske även måla om mina naglar, hehe. Typ passa på när man inte har något att göra.
Vad ska alla ni hitta på en dag som denna då?

Idag

Gjorde provet, på datorn, på nätet. Gick faktiskt helt okej, fick iaf g, hehe! Eller man kunde bara få g. Men jag är iaf glad att jag klarade det! Så i kväll ska jag unna mig kebab chips som vi hitta på ica när vi var och handlade. Efter skolan åkte jag hem sen kom syster hit så lekte vi lite och så där. Sen fixade vi lite mat, sen åkte vi och hanlda. Köpte mig även en gravidstidning. Ska bli skönt att läsa den i badet. Men nu blir det tv mys hela kvällen med älskling, och bara mysa! <3

God morgon!

Sitter nu här vid datorn och inte gör så mycket, tänkte att jag ska plugga lite inför provet som är senare idag, kan ju det mesta sen innan, men bara gå igenom det och plugga på det som inte sitter helt 100. bussen går inte fören vid 11.45 så jag har god tid på mig, eftersom jag sitter påklädd och allt. Lite mer sugen att diska disken som belv när jag käka frulle, men pluggadet får bli först, lite viktigare. De hade tydligen varit här och fixat en lampa i ena badrumet, och nu kom en kille som ska fixa kylskåpet! Härligt, det är inte så där jätte kallt. tydligen ingen kyla alls sa han nyss. Nu borde jag sluta blogga och lyssna på honom. haha!
Ha en bra dag alla!

Magbild

Min mage nu, V.23!

PIZZA!

Tror nog att Josefine läste mina tankar, är skit sugen på pizza sen fråga hon om vi skulle dit och käka idag, tänkte vara lite snäll att ställa upp och äta med henne där. Visst är jag snäll? haha. Men iaf, ska nog snart dit tror jag. Hon skulle bara ut med frallis, sen ska vi gå och käka. Mums! Sen blir det att handla lite små saker. Sen blir det städing och upp packning och ner med saker i källaren. Om jag hittar ett lås i affären. Hoppas det iaf! Borde ju finnas något på Ica tycker jag iaf. Men ska nog ta och göra mig lite i ordning så jag är klart för att gå när hon lämnat vovven!
BTW, visst har vi fina tapeter ? :D :D :D
Har gjort ett tidinställt inlägg, en magbild kommer upp snart! :D

V.23

Barnet:

Vikt: 600 gr och cirka 22 cm lång.

Huvudets diameter är mellan 50-60 mm. Lårbenet ungefär 4 cm. Hudens pigment bildas. Barnet gör andningsrörelser och lungorna bildar lungblåsor. De är fyllda med fostervatten ända fram till födseln då det pressas ut när barnets bröstkorg kläms ihop i förlossningskanalen precis i födelseögonblicket.

Mamman:

Det är mer vanligt mot graviditetens sista veckor men en del kvinnor upplever redan nu hur livmodern av och till drar ihop sig. Dessa sammandragningar ses som ett tecken på att livmodern tränar sig inför det riktiga stora förlossningsarbetet. Samtidigt förbättras också blodcirkulationen till moderkakan vilket är gynnsamt för barnet Du får lättare den här typen av sammandragningar om du varit extra aktiv, när du tränat eller efter samlag. Det är inte farligt för barnet som ligger väl skyddat inne i livmodern. Du kan fortfarande motionera men lyssna på kroppen och ta fler vilopauser om sammandragningarna är besvärande.


jag typ suger!

haha, förlåt alla, men jag suger verkligen på att uppdatera min blogg ;/ men det har hänt ganska mycket denna vecka, plus att jag inte har haft något internet. Eller det kom i torsdags, men då var jag så himla trött och ville bara halv sova hela kvällen. Igår gick det stora flyttlasset hit till den nya lägenheten som är helt underbar! Älskar den verkligen. Här kommer jag verkligen att trivas! hehe. Igår kunde jag även inte hjälpa till så mycket med flytten för att min rygg gjorde verkligen jätte ont! Det hade ju gått lite fortare om jag hade hjälpt till, men jag klarade verkligen inte av det, men men så är det ibland. Igårkväll när jag och älskling hade lite tända ljus och kollade på tv så kände jag hur hårt vincent sparka, så då tog jag mattis hand på min mage, och han kände att han sparka!
Idag ska vi bara packa upp lite saker, vi kanske även ska fira våran 1,5 års dag som var i trosdags med lite mys på pizzan här borta. Vi får se. Ska även plugga och lite annat roligt. Haha! Kanske blir en sväng in till stan och köpa ett lås till frådet. Så att gäst/vincents rum inte blir ett fråd!  Nu vet jag inte vad jag ska skriva om mer, men det kommer upp V.22 eftersom jag går in i den veckan idag, plus en magbild;)

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!