Ändrade planer

Ändrade just våra planer, josse kommer inte hit idag, för att hon ska till liseberg imorgon, jävla lysos henne! Men vi åker till örebro imorognbitti typ vid 10, sen vet jag inte exat hur länge vi stannar men kanske två nätter max! Efter det kanske kanske åker vi till dalarna, så himla mys! Sedan kommer vi hem. Men hur håller vi på att packa och så där, sen ska jag hoppa in i duschen, sen vet jag inte vad vi ska hitta på, men så himla skönt att få komma iväg! Plus att vi åker i egen bil också. Så jag kommer inte att uppdatera på ganska länge, bara så att ni vet det! Vet inte alls hur länge vi blir i dalarna heller eller något sådant, jag bara älskar att vara spontan. Vilket jag kan vara ibland, hehe! Men nu ska jag inte sitta och glo, ni får ha en jätte bra helg, även fast det bara är onsdag idag! Puss på er alla!

hmm

Idag känner jag mig så himla mycket piggare och lite gladare. Gick upp kl 9, log och halvsov framför tvn, tills typ kl 10 eller något, sen fick älskling städutryk och började att städa hela badrummet, jag hjälpte även till på ett litet hörn. Sen vila lite och sedan var det köket som fick sig en omgång, där hjälpte jag till mera, hehe! Sen när vi skulle fixa varddagsrummet så blev dammsugarpåsen full, och vi vet inte alls vart de nya är. Men det är iaf fint här hemma nu, ännu finnare hade det ju varit om dammsugaren hade funkat helt eller om vi inte hade varit så vimsiga och tappat bort påsarna! Men men, så är det. idag fick vi även redan på att vi ska till Örebro på trosdag eller fredag och umgås med mattis två bröder, brorsbarn och även deras flickvän/fru! Så himla mysigt och härligt att det blir något roligt denna månad! Det var ju självklart jätte kul när min syster sov här i två nätter, massa mys på det! Imorgon kommer även Josse hit och ska sova, det är också myspys! Så jag kommer inte att uppdatera på ganska länge tro ja, men man ska aldrig säga aldrig, nej nu blir det lite mat! MUMS!
Matti och Fille spelar FIFA något xD
Bilder från när hon var här, mys!

V.17+1

Barnet:

Cirka 18 cm mellan huvud och fötter. Vikten är 90-120 gr.

Könsorganen är utvecklade. Kroppen är tunn. Armar och ben är spinkiga och det mesta av skelettet består fortfarande av brosk som är mjukt och böjligt. Barnet saknar nästan helt underhudsfett. Ögonlock täcker ögonen och de kommer inte att öppnas förrän i vecka 26. Barnet upplever sin omgivning och kan reagera på det som händer på utsidan av magen. Det kan rycka till vid plötsligt höga ljud men lugnar sig oftast vid ett rytmiskt gungande. Barnet har än så länge stor rörelsefrihet inne i hinnsäcken. Ibland blir det en knut på navelsträngen. Det är ovanligt men betyder ingenting eftersom navelsträngen är spänstig och väldigt elastiskt. 
Hjärnans utveckling är intensiv under den andra trimestern. Den skyddas av löst sammansatta skallben. Dessa sluter sig så småningom men fontanellerna, de stora mjuka ytorna mellan skallbenen, kan finnas kvar till dess att barnet är två år.

Mamman:

Nu börjar det definitivt synas att du är gravid!

Barnet väger mer än moderkakan och nu börjar det definitivt synas att du är gravid. Magen växer och livmoderväggen tänjs ut allt mer. Kanske känner du vid den här tiden de första rörelserna från ditt lilla barn? Blir du förkyld kan det vara svårare att bli av med besvären än vad du är van vid. Får du problem med nästäppa kan det hjälpa att använda nässpray med koksalt. Använd vanliga näsdroppar med viss försiktighet. Visserligen gör de andningsvägarna fria för en stund, men de irriterar också slemhinnan så att den snabbare blir svullen på nytt.

 


skit

Just nu är lite inte alls på topp och allt suger! Så jag kommer inte att uppdatera på ett ganska bra tag, bara så att ni vet det, jag orkar inte. Vet inte om jag ska ha kvar bloggen alls eller om jag ska det, har sagt så för mågnga gånger med, men ja. Så det kommer att vara tomt ett tag i bloggen.

Barnmorskan

Hejsan!
Idag blir det bara ett snabbt inlägg innan vi måste åka. Idag blir det att åka till barnmorskan på den andra inskrvingen, ska bli spännande och så vad man flr göra denna gång, jag tror att det är vägning och mäting, hehe! Än så länge ligger jag +2 kg sen jag blev gravid, det var ju dock ett tag sen jag vägde mig. Sen ska min syster följa med, hon ville hänga med. Klart att hon får det, plus att jag får vara lite ensam med henne, inte helt ensam då utan med Matti också, men det är som om att vara ensam med henne. Sen vet jag inte vad vi ska hitta på. Vi måste i alla fall handla mat och så där. Men ni alla får ha en jätte bra dag så hörs vi!
bjuder på en gamal bild!

blogg.se är cp!

Hello alla fina!
Såg nu att min blogg har äntligen blivit omgjorde efter typ en månad eller något? Kanske inte så länge men ändå, kommer inte ihåg när jag ändrade på den, men header sätter jag inte in än, blev inte alls nöjd med den, jag typ saknar ps! gillar inte alls gimp!
Men idag har vi inte gjort så mycket, bara ringa runt och försöka hitta en som håller i lägenheterna i linköping, vi har ju en lägenhet, men vi vill flytta in en månad tidigare för att matti ska börja plugga, så kanske jag med, vet ju inte än om jag får plugga eller inte. Kan inte heller ansöka till iv heller då jag bor i fel komun. Men men...
Hoppas att alla för en bra men regnig dag! puss på er!
PS: jag ska försöka hitta vart jag har lagt min footer, bilden här nere. Vet inte vart den är just nu, den lilla koden så jag måste hitta den och ta bort den. DS!
PS: nummer två, typ edit, jag hittade det, så nu ser det lite bättre ut, jag vill att bloggen ska se lite bättre ut, är inte helt nöjd, men har inga ider liksom. DS!

Magen nu

hehe, omg va? ;)
Vi längtar så mycket efter dig gulleplutten vår! <3

V.16

Barnet:

Cirka 14-15 cm lång och väger ungefär 100 gram.

Muskler och ben bildas, likaså naglarna. Barnet har ögonbryn och mananar ansiktsdragen. Det kan suga på tummen och svälja. Mängden fostervatten ökar för varje dag och barnet har allt mer 
rörelsefrihet. En del barn får hicka när de dricker fostervatten. Det kan kännas i hela magen, speciellt när barnet blir större längre fram i graviditeten. Det tömmer sin urinblåsa ungefär tre gånger i timmen. 
Fostervattnet är sterilt och omsättspå några timmar. Vi människor lever ett liv i vatten under våra första 9 månader. Huden skyddas av fosterfettet. Ansiktet har fått små hår och hela kroppen täcks av ett fint dun. Runt vecka 16 blir de första finare, så kallade lagunohåren, något grövre och tydligare. Hårstråna får sin färg. Barnet rynkar pannan och huvudets diameter är ungefär 30 mm. Det lilla, mycket omogna barnet rör sig hela tiden.

Mamman:

Den första sparken

Är du omföderska kan du med största säkerhet uppfatta rörelserna redan nu. Ligamenten som håller livmodern på plats stramar ibland. Det kan upplevas som en huggande eller stickande smärta i sidorna vid häftiga rörelser eller om du nyser eller skrattar. Du kanske svettas mer än du brukar göra.

Jag:
Blivit tjockis, haha! Humöret är verkligen upp och ner. Men är fortfarande sugen på kebab, nu även saltlakrits, jätte salta heter de, jag bara älskar de! Fast inte så bra för mummen då jag har fått massa sår i gumen och på tungan, hehe!


Tänkte visa er en magbild jag tog igår. Innan jag hoppar in i duschen! Men det tar jag ett annat inlägg :3

 


längtar

jag längtar lite smått till den 15 agu, då  förhoppningsvis får vi veta om det är en tjej eller kille som är där inne i min mage! Måste ta en bild på den någon dag nu, för den har VÄXT massor sen ni såg den senast, haha! Mitt humör är upp och ner hela tiden, ena sekunden är allt jätte bra, sen är allt skit. Jag är ungefär som en bergochdalbana, vilket är jätte jobbigt. Men det stod att det var varnligt att man inte vet in eller ut just nu och att man är upp och ner hela tiden. Usch! As jobbigt... Aja, den 20 Juli ska vi iallafall till barnmorskan, fille ville hänga med, hehe! Klart att hon får, dock ser man inte bebisen, men kanske kanske hör vi bebisens hjärtljud! Alla tror typ att det blir en tjej, medans jag och Matti tror att det bli en pojke, det lär vi märka, hehe! Jag orkar inte sitta vid datron alla dagar tyvärr, liksom kraften räker inte till ibland. Då sitter jag mest vid tv och slappar typ.
Hoppas att ni alla mår bra!

typ jag lever

hej, det var ett tag sen...
Det händer så mycket just nu i mitt liv och min mans liv. Orkar inte ta upp allt, men kan ju säga att vi var med om en mindre bil olycka idag, då en gubba backade in i oss, och sa att det var vi, lyckat! Men det var han, för vi stod och hade precis backa ut, skulle precis svänga, då säger matti ska den idioten backa ut nu med? Sen gjorde han det med, jävla gubbe! Men hände inte så mycket på våra bil, mest hans lack där bak liksom. Men han hade en jätte ny bil och det blev lite värre på hans bli, det kändes iaf bra, haha!
Jag vet inte när jag kommer att uppdatera igen, orkar inte liksom inte. Är jätte trött på nästan precis allt just nu...
Typ jag just nu....

V.15

Igår gick jag in i V.15!
Barnet:

Ögonbrynen växer ut.

Har ditt barn anlag för mörkt hår, är det nu som det mörka pigmentet börjar produceras. Lillhjärnan och ryggmärgen är anlagda. Den tunna huden är täckt av det färglösa lagunohåret som troligtvis finns där för att hålla kvar fosterfettet på barnets hud. Det försvinner först i slutet av graviditeten. Genom den sköra huden kan man se små, tunna blodkärl. Kalcium lagras för att skelettet och dess benmärg behöver det för sin utveckling. Barnet kan hicka och gör andningsrörelser med bröstkorgen.

Mamman:

Ditt hjärta har ökat sin kapacitet.

Förklaringen är den ökande blodvolymen. En del kvinnor kan uppleva hjärtklappning vilket är helt ofarligt. De värsta trängningarna efter att ofta gå och kissa har antagligen släppt. Livmodern har vuxit och utvecklas i första hand uppåt vilket innebär att trycket nedåt brukar lätta.


God nyheter!

Ringde till hon på riksbyggen 2 minuter över 8, och hon svara! Trodde att hon bröjade kl 9, men vilken tur jag hade! Hon sa att hon skulle skicka hem kontaktet, så min typ drömlägenhet blir våran, YAAAY!!! Någon som är glad?!?
Dock är jag helt ensam, buhu! Ingen som vill ses, alla typ dissar lilla mig idag ;(

Idag

Idag har det hänt ganska mycket. Först så åkte vi hem till mamma, åt lunch. Sen ringa en tjej på riksbyggen, fick inte tag på henne igår, as svårt att få tag på henne! Sen fick jag till slut tag på henne och fixade en vising på en lägenhet vid mamma, redan idag! Trodde jag aldrig! Men sen var jag ju tvungen att ringa hon som bor i lägenheten, men det var inga problem att vi kom dit och titta på den. Vilken underbar lägenhet måste jag säga! Åhh! Ett litet problem bara ,ett par var och kollade på den förra veckan, de hade inte bestämt sig om de skulle ha den eller inte. Men de hade tills imorgon på sig att bestämma sig. Hoppas att de inte vill ha den! För jag typ måste ha den? haha! Alla rum var helt ny tappetserade, i de färger vi vill ha, vad är oddsen för det liksom? Den var verkligen helt underbar! Sen efter vi kolla på den så gick vi hem till Britt där vi kolla en spjälsäng, jätte fin! Sen åka för nästa vining på götgatan, kollade på den, ganska mysig, jätte fint kök! Men den vid mamma är så himla mycket bättre. Hehe! Sen åkte vi och käka på donken, as gott! Sen åkte vi hem, nu sitter vi här och ska snart kolla på supersize vs superskinny, efter det blirg det 40 year old virgin.
Puss på er alla!

V.14

Barnet:

Cirka 8-8.5 cm.

Det lilla barnet är inne i en intensiv tillväxtfas som sträcker sig fram till vecka 22. Den blir allt starkare och dess rörelser allt mer målmedvetna. Nu orkar barnet hålla upp sitt huvud en liten stund, Dess hand kan gripa, om än lite fumligt och foten kan sparka. Benen är längre än armarna och en del barn har hår på huvudet. Fostervattnet nybildas hela tiden fram till fullgången tid.

Mamman:

Magen växer

Du är förhoppningsvis inte lika trött och illamåendet har troligen släppt helt. Din livmoder når en bit ovanför blygdbenet. Din kropp fortsätter att förändras. Magen blir allt större, du blir lättare andfådd och din puls slår lite fortare än den annars brukar göra. De flesta kvinnor upplever trots det att de börjar må riktigt bra nu när de har vant sig vid graviditeten och alla nya hormoner. Du kanske har början till den mörka pigmentrand på magen som kallas linea nigra? Även om du inte tidigare haft ettsug på viss mat så kan det komma perioder när du får en stark längtan efter vissa 
saker. Bli inte förvånad om du plötsligt bara måste äta till exempel saltgurka, lakrits eller bruna bönor fast du aldrig tidigare tyckt om just det! Många kvinnor får en längtan efter mer eller mindre konstiga saker. Du har säkert hört talas om kvinnor som fått längtan efter murbruk och inte kunnat låta bli att gnaga på husknuten! Troligen är det ett naturligt signalsystem som hade större betydelse förr i tiden när vi inte åt en lika varierad och sammansatt kost.


Hejsan!

Sitter just nu här och inte gör så jätte mycket, kom precis hem från Ikea med älskling och hans mamma och pappa. Fick ett par mamma shorts, jätte snällt. Sedan blev det mat på ikea, yemmi! Har typ blivit bestätt utav deras mos och köttbullar, haha! 16 kr för mat, hallå? Sedan åkte vi hem åt. Inte gjort så mycket mer idag, men helt slut i kroppen är jag. Nu vet jag inte vad som händer, typ bara att slappa och ta det lugnt.
Ha det bäst alla söta läsare!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!